Milujeme nepečené dezerty, pretože sú chutné, rýchle a vždy sa podaria. Preto vám dnes prinášame jeden taký podľa receptu z youtube. Veríme, že vás dostane rovnako, ako nás!
Potrebujeme:
- 350 g maslových sušienok
- 150 g rozpusteného masla
- vanilkový krém
- 150 g krupicového cukru
- 4 žĺtky
- 70 g hladkej múky
- 550 ml mlieka
- 1 lyžičku vanilkovej esencie
- 100 g masla
- kakaový krém
- 100 g krupicového cukru
- 40 g kakaa
- 1 vajce
- 100 ml mlieka
- 200 g masla
- 2 PL nutelly
Na vrchnú vrstvu:
- 400 ml smotany
Postup:
- Sušienky si nalámeme, zabalíme do čistej utierky a rozdrvíme valčekom na cesto. Potom pridáme rozpustené maslo a dôkladne premiešame, aby vzniklo drobivé cesto. To natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Medzitým si pripravíme krém. Do misky nasypeme cukor, pridáme žĺtky a vyšľaháme do peny. Následne zašľaháme múku. Postupne zašľaháme aj mlieko. Preložíme do hrnca, pridáme vanilkovú esenciu a uvaríme hustý krém. Nalejeme ho do čistej misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
- Kakaový krém si pripravíme tak, že si zmiešame cukor s kakaom, pridáme vajcia, mlieko a vyšľaháme metličkou. Dáme variť do hrnca pokiaľ hmota nezhustne. Do tejto hmoty teraz zašľaháme maslo, pridáme 2 lyžice nutelly a dôkladne zašľaháme. Kakaový krém navrstvíme na stuhnutý sušienkový základ a odložíme na 1 – 2 hodiny do chladničky.
- Potom si vyberieme vanilkový krém, ktorý vyšľaháme spolu s maslom a navrstvíme ho na kakaový krém. Vyšľaháme si šľahačku, natrieme ju, uhladíme na celý povrch dezertu a môžeme ozdobiť napríklad cukrovou posýpkou. Nakrájame a podávame.
Leave a Reply