Kinder torta bez pečenia: Výborný a chutný nápad na šmakotinku!

Milujeme nepečené dezerty, pretože sú chutné, rýchle a vždy sa podaria. Preto vám dnes prinášame jeden taký podľa receptu z youtube. Veríme, že vás dostane rovnako, ako nás!

Potrebujeme:

  • 350 g maslových sušienok
  • 150 g rozpusteného masla
  • vanilkový krém
  • 150 g krupicového cukru
  • 4 žĺtky
  • 70 g hladkej múky
  • 550 ml mlieka
  • 1 lyžičku vanilkovej esencie
  • 100 g masla
  • kakaový krém
  • 100 g krupicového cukru
  • 40 g kakaa
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 2 PL nutelly

Na vrchnú vrstvu:

  • 400 ml smotany

Postup:

  1. Sušienky si nalámeme, zabalíme do čistej utierky a rozdrvíme valčekom na cesto.  Potom pridáme rozpustené maslo a dôkladne premiešame, aby vzniklo drobivé cesto. To natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  2. Medzitým si pripravíme krém. Do misky nasypeme cukor, pridáme žĺtky a vyšľaháme do peny. Následne zašľaháme múku. Postupne zašľaháme aj mlieko. Preložíme do hrnca, pridáme vanilkovú esenciu a uvaríme hustý krém. Nalejeme ho do čistej misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Kakaový krém si pripravíme tak, že si zmiešame cukor s kakaom, pridáme vajcia, mlieko a vyšľaháme metličkou. Dáme variť do hrnca pokiaľ hmota nezhustne. Do tejto hmoty teraz zašľaháme maslo, pridáme 2 lyžice nutelly a dôkladne zašľaháme. Kakaový krém navrstvíme na stuhnutý sušienkový základ a odložíme na 1 – 2 hodiny do chladničky.
  4. Potom si vyberieme vanilkový krém, ktorý vyšľaháme spolu s maslom a navrstvíme ho na kakaový krém. Vyšľaháme si šľahačku, natrieme ju, uhladíme na celý povrch dezertu a môžeme ozdobiť napríklad cukrovou posýpkou. Nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť! Ak sa vám tento chutný recept páči, zdieľajte ho aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*