Príprava vyprážaného mäsa nie je náročná úloha, aspoň sa na nej nič nezdá ťažké. Existuje však 10 tajomstiev, ktoré nepozná 95 % žien v domácnosti!
1. Hrúbka
Vyprážané prsia sa odporúča narezať veľmi najemno, 2-3 mm, pretože je to oveľa chutnejšie ako robiť hrubý plátok mäsa!
2. Korenie
Pred pečením použite soľ a čierne korenie! Veľa ľudí používa rôzne mäsové koreniny, čo je veľká chyba!
3. Múka
Používajte hl. múku.
4. Vajíčko
Do vajíčok pridáme trochu minerálky alebo mlieka a až potom ich rozšľaháme.
5. Strúhanka
Skutočné vyprážané mäso pozostáva z jemne mletej strúhanky, preto sa pri pečení vyhnite hrubej, chrumkavej strúhanke!
6. Pečenie
Nikdy nevyprážajte na masle, používajte iba olej alebo rozpálenú masť!
7. Olej
Do rozohriateho oleja môžete naopak pridať trochu masla, ktoré mu dodá zvláštnu, veľmi lahodnú chuť.
8. Pečenie
Plátky mäsa často otáčajte tak, aby tuk pokryl len strany plátkov mäsa!
9. Po upečení
Po upečení necháme mäso vždy odsať prebytočný tuk!
10. Trik
Pri pečení vždy dbajte na to, aby na mäse nebola prebytočná múka, vajce alebo omrvinky!
Leave a Reply