Bolesť kolien trápi veľmi veľa ľudí. Poďme sa spoločne pozrieť, ako proti bolesti bojovať.
Rizikové faktory bolesti kolien
Pokiaľ a vás týkajú niektoré z nižšie uvedených vecí, potom máte zvýšené riziko poškodenia kolenných kĺbov a vzniku chronických bolestí:
- Obezita – zvýšená váha tlačí na kĺby a zvyšuje riziko akcelerovanej osteoartritídy
- Opotrebenie
- Vek
- Nestabilita – slabé svaly nedržia kolená
- Mechanické problémy
- Atletické aktivity
- Predošlé zranenia
Všetky jeho ingrediencie majú silné protizápalové účinky a zároveň pôsobia na posilnenie vašich väzov a šliach. Sú plné látok ako horčík, kremík, vitamín C či enzým bromelaín.
Ingrediencie
- 1 pohár ovsených vločiek
- 1 pohár vody
- 2 poháre nakrájaných kúskov ananásu
- 40 gramov medu
- 7 g škorica
- 40 gramov mandlí
- 1 pohár čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
Príprava
1. Uvarte ovsené vločky vo vode. Varte ich niekoľko minút a potom nechajte vychladnúť.
2. Do vychladených vločiek vytlačte šťavu z ananás. kúskov.
3. V mixéri zmixujte mandle, med, pomarančovú šťavu a škoricu.
4. Do mixéra potom pridajte ovsené vločky s ananásovou šťavou.
5. Všetko znovu mixujte až kým nezískate hladký homogénny nápoj.
6. Váš protizápalový nápoj na kolená je hotový!
Používanie
Vyrobený nápoj si rozdeľte na 3 časti, ktoré vypite v priebehu dňa. Medzitým ho uskladňujte v chladničke, nie však dlhšie ako 24 hodín, ideálne nie viac ako 12 hodín.
Vyskúšajte a zdieľajte recept aj so svojimi priateľmi a známymi.
Leave a Reply