Pozor! Toto jedlo škodí pečeni viac ako alkohol a denne ho konzumuje takmer každý!
Pečeň je jeden z najúžasnejších orgánov, ktorý zbavuje naše telo množstva toxínov a aj keď je poškodená, dokáže sa sama regenerovať, čo je mimoriadna vlastnosť, keďže žiadny iný orgán sa v takej miere regenerovať nedokáže.
Ak sa však musíte vysporiadať s neustálymi toxínmi, môže ochorieť aj pečeň a ak sa tak stane, prejaví sa to aj na kvalite života, keďže problémy a poruchy sa môžu vyvinúť takmer v každej oblasti, telo skrátka nemôže fungovať optimálne.
Alkohol tiež predstavuje vážnu hrozbu pre pečeň, ale sú niektoré potraviny, ktoré sú tiež škodlivé, pretože spôsobujú stukovatenie pečene, čo môže viesť k cirhóze, hepatitíde, vysokému krvnému tlaku, obezite alebo cukrovke 2. typu.
- obezita okolo brucha: u mužov, ak obvod brucha presahuje 102 cm, u žien 88 cm
- hladina triglyceridov presahuje 250 mg/dl
- ak HDL cholesterol stúpa
- ak krvný tlak prekročí 130/88 mm Hg
- ak je glykemický index vyšší ako 110 mg/dl
Za týmto typom ochorenia pečene väčšinou stojí konzumácia cukru.
Štúdia odhalila, že ľudia, ktorí konzumovali veľa cukru, pribrali iba 2 percentá svojej telesnej hmotnosti, ale ich pečeň zhrubla o 27 percent, takže je veľmi dôležité znížiť spotrebu cukru a namiesto toho jesť viac ovocia a zeleniny.
Leave a Reply