Každý miluje vyprážané mäso, tradične je to nedeľná nevyhnutnosť, ale výborne sa dá jesť aj vo všedné dni. Nedeľné pečené mäso je tradíciou v mnohých rodinách a každý má niekoľko trikov, ako ho urobiť ešte lepším.
Príprava nie je zložitá: mäso okoreňte, potom ho obaľte v múke, vajíčku a strúhanke a vypražte.
Čo však potrebujete, aby samotné vyprážanie malo špeciálnu chuť a nevysušilo sa?
Tu je trik!
Proti vysušovaniu
Predtým, ako začnete mäso obaľovať, je dobré potrieť ho trochou oleja a potom ho začať obaľovať v múke, vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Zabránite tak vysušeniu mäsa počas vyprážania. O niekoľko hodín neskôr a dokonca aj na druhý deň bude mať mäso veľmi zvláštnu chuť a zostane mäkké.
Maslo v oleji
Mäso sa neodporúča vyprážať na ničom inom ako na oleji a horúcom tuku. Po vyprážaní je dôležité nechať z mäsa odkvapkať prebytočný olej.
Ak chcete dosiahnuť špeciálnu, pikantnú chuť, pridajte do oleja pred vyprážaním lyžičku masla a nechajte ho spolu s ním vypražiť.
A pri vyprážaní vždy používajte len toľko oleja, aby bolo mäso len zakryté!
Ak sa vám tento článok páčil, nezabudnite sa oň podeliť so svojimi priateľmi!
Leave a Reply