Táto liečivá rastlina chráni, čistí a udržuje hrubé črevo zdravé. Ak máte tieto problémy, určite ju použite!

Hrubé črevo hrá veľmi dôležitú úlohu pri udržiavaní nášho zdravia. Správna činnosť čriev je základom zdravého organizmu, a preto musíme správnej činnosti hrubého čreva venovať zvýšenú pozornosť.

Je veľmi dôležité, aby naše telo dokázalo správne využiť potravu, ktorú konzumujeme, a to, čo pre nás nie je užitočné, môže odísť. Ak sa toxíny nahromadia, časom sa vyvinú rôzne choroby.

Nesprávne fungovanie hrubého čreva môže spôsobiť hromadenie toxínov, nadúvanie, zlé trávenie, syndróm dráždivého čreva, únavu, depresiu, malátnosť, nepríjemný telesný zápach a potenie.

Aké sú príznaky problémov s hrubým črevom?

Uvoľnené pohyby čriev, prudké kŕče, krvavá stolica, hemoroidy, hnačka, zápcha, hlienovitá stolica, dehydratácia, únava, nevoľnosť, potiahnutý jazyk, nevoľnosť.

Nízkokalorická strava bohatá na vlákninu môže byť veľkou pomocou pri obnove nášho trávenia a zdravia hrubého čreva.

Aloe vera, brest, harmančekový čaj, šťava z pšeničnej trávy môžu byť veľkou pomocou, ak máme čo do činenia s problémami hrubého čreva.

Rozmarínový čaj, mäta pieporná, ľanové semienko, ostropestrec mariánsky a púpava sú tiež veľmi účinné pre zdravie hrubého čreva. Stimulujú trávenie a zbavujú plynatosti.

Jedným z najúčinnejších stimulantov trávenia a bylín na čistenie hrubého čreva je ľanové semienko. Drobné lesklé semienka však treba pred použitím rozdrviť, pretože tak možno oveľa efektívnejšie využiť živiny a vlákninu v nich obsiahnutú.

Zmiešajte 1-2 polievkové lyžice denne v šálke jogurtu a zjedzte na raňajky. Pite veľa vody počas dňa, pretože to spôsobí napučiavanie semienok a tým lepšie prečistenie črevného traktu od toxínov!

Tí, ktorí jedia veľa chleba, tvarohu a syra, by si mali dať každý deň lyžičku epsomskej soli rozpustenú v troche citrónovej šťavy. Nezabudnite vypiť aspoň 2-3 litre vody denne!

Je článok užitočný? Zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*