Diabetes bol označený za ďalšiu veľkú pohromu po rakovine. Preto je dôležité vedieť, ktoré potraviny znižujú riziko cukrovky, prípadne s ňou účinnejšie bojovať.
„Odpoveď“ je ukrytá v bylinkách, ktoré nám poskytuje príroda. Pozrite sa, ktoré z nich bojujú proti cukrovke účinnejšie:
Bazalka
V malej vedeckej štúdii zahŕňajúcej 40 ľudí s cukrovkou 2. typu sa zistilo, že tí, ktorí konzumovali bazalku, dokázali znížiť hladinu glukózy v krvi nalačno o približne 17,6 %. Okrem toho hladina glukózy v krvi po zjedení jedla klesla o 7,3 %.
Škorica
Táto aromatická rastlina nezvyšuje hladinu glukózy v krvi, ale naopak. Štúdia z roku 2003 zistila, že už po 40 dňoch sa zistilo, že druh škorice nazývaný Cinnamomum aromaticum alebo cassia znižuje hladinu glukózy v krvi takmer o 30 %.
Harmanček
Harmanček má schopnosť pomáhať znižovať hladinu cukru v krvi, odstraňovať z nej cukor a ukladať ho v pečeni. Vďaka tomu je skvelou voľbou medzi inými bylinkami a koreninami, ktoré môžete získať na prípravu nápoja, ako je čaj.
Kmín
Rasca je ďalšou koreninou, ktorú si môžu vychutnať diabetici alebo ľudia s rizikom vzniku cukrovky.
Nielenže znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi, ale reguluje vedľajšie produkty glykácie (AGE), ktoré sú škodlivé pre tých, ktorí majú toto ochorenie.
Bol článok užitočný? Zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply