Pripravte si túto vynikajúcu sekanú z rúry a na klasické vyprážané fašírky si ani nespomeniete. Je s ňou oveľa menej práce a chutí výborne. Pripájame ešte jeden bonusový recept, takže je len na vás, ktorý z nich si vyberiete!
Potrebujeme:
- 500 g mletého mäsa
- 2 vajcia
- soľ
- 5 g tymiánu
- 5 g červenej mletej papriky
- 50 g strúhanky
- maslo na vymazanie
- Na vaječný plát
- 3 vajcia
- soľ podľa chuti
- 50 g mrazeného hrášku
- 100 g cherry paradajok
- plech o rozmere 28 x 18 cm
Na omáčku:
- 30 g kečupu
- 15 g sójovej omáčky
Postup:
- Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme 2 vajcia, soľ, tymian, červenú mletú papriku a strúhanku. Všetko dôkladne rukou premiešame. Vezmeme si podlhovastý pekáč, ktorý vymastíme a navrstvíme hmotu z mletého mäsa, ktorú lyžicou uhladíme.
- Do samostatnej misky si rozklepneme 3 vajcia, osolíme a rozmiešame metličkou. Plech na pečenie o rozmere 28 x 18 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravenú vaječnú zmes, pričom zeleninu rovnomerne rozložíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. Upečený vaječný plát prekrojíme na polovicu, jednu časť položíme na zmes mletého mäsa a prikryjeme opäť vrstvou z mletého mäsa.
- Rovnako tak navrstvíme aj druhú časť vaječného plátu, ktorý znova prikryjeme mäsovou zmesou. Vrch uhladíme a potrieme omáčkou z kečupu a sójovej omáčky. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
- Teraz stačí už len nakrájať a chutný bleskový obed je na stole.
Dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
- 600 g mletého mäsa
- 3 vajcia
- 70 g strúhanky
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky česneku
- čierne mleté korenie
- soľ
- maslo na vymazanie
- 4 vajcia natvrdo
- 150 g krémového syra
- 100 g šunky
- 20 g petržlenu
- 200 g strúhaného syra
Postup:
Všetky suroviny vložíme do misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a rukou vypracujeme kompaktnú zmes. Do pekáča o rozmere 10 x 26 cm, ktorý sme si vymazali maslom, si navrstvíme mäsovú zmes a uhladíme.
Pomocou plechovky alebo pohára si v mäse urobíme žliabok, do ktorého uložíme 4 vajíčka uvarené natvrdo. Šunku a petržlenovú vňať si nakrájame na malé kúsky a zmiešame v miske s krémovým syrom a nastrúhaným tvrdým syrom.
Túto zmes navrstvíme na mäso a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 35 minút. Hotovo.
Leave a Reply