Klasické vyprážané fašírky už nerobím: Táto chutná sekaná z rúry je oveľa lepšia a je s ňou menej práce!

Pripravte si túto vynikajúcu sekanú z rúry a na klasické vyprážané fašírky si ani nespomeniete. Je s ňou oveľa menej práce a chutí výborne. Pripájame ešte jeden bonusový recept, takže je len na vás, ktorý z nich si vyberiete!

Potrebujeme:

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 5 g tymiánu
  • 5 g červenej mletej papriky
  • 50 g strúhanky
  • maslo na vymazanie
  • Na vaječný plát
  • 3 vajcia
  • soľ podľa chuti
  • 50 g mrazeného hrášku
  • 100 g cherry paradajok
  • plech o rozmere 28 x 18 cm

Na omáčku:

  • 30 g kečupu
  • 15 g sójovej omáčky

Postup:

  1. Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme 2 vajcia, soľ, tymian, červenú mletú papriku a strúhanku. Všetko dôkladne rukou premiešame. Vezmeme si podlhovastý pekáč, ktorý vymastíme a navrstvíme hmotu z mletého mäsa, ktorú lyžicou uhladíme.
  2. Do samostatnej misky si rozklepneme 3 vajcia, osolíme a rozmiešame metličkou. Plech na pečenie o rozmere 28 x 18 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravenú vaječnú zmes, pričom zeleninu rovnomerne rozložíme.
  3. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. Upečený vaječný plát prekrojíme na polovicu, jednu časť položíme na zmes mletého mäsa a prikryjeme opäť vrstvou z mletého mäsa.
  4. Rovnako tak navrstvíme aj druhú časť vaječného plátu, ktorý znova prikryjeme mäsovou zmesou. Vrch uhladíme a potrieme omáčkou z kečupu a sójovej omáčky. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
  5. Teraz stačí už len nakrájať a chutný bleskový obed je na stole.

Dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

  • 600 g mletého mäsa
  • 3 vajcia
  • 70 g strúhanky
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky česneku
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • maslo na vymazanie
  • 4 vajcia natvrdo
  • 150 g krémového syra
  • 100 g šunky
  • 20 g petržlenu
  • 200 g strúhaného syra

Postup:

Všetky suroviny vložíme do misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a rukou vypracujeme kompaktnú zmes. Do pekáča o rozmere 10 x 26 cm, ktorý sme si vymazali maslom, si navrstvíme mäsovú zmes a uhladíme.

Pomocou plechovky alebo pohára si v mäse urobíme žliabok, do ktorého uložíme 4 vajíčka uvarené natvrdo. Šunku a petržlenovú vňať si nakrájame na malé kúsky a zmiešame v miske s krémovým syrom a nastrúhaným tvrdým syrom.

Túto zmes navrstvíme na mäso a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 35 minút. Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*