Prinášame vám najlepší recept na lenivý jablkový koláč, ktorý sadne každému.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1 citrón
- 150 ml. mlieko
- cukor podľa želania
- 1 kg jabĺk
- 100 ml oleja
- 1 kocka masla alebo margarínu
- trochu škorice
- 100 g hrozienok
- 10 lyžíc polohr. múky
- 5 lyžíc krupice
- 1 prášok do pečiva
Príprava:
- Vajcia vyšľaháme s 2 lyžicami cukru, pridáme múku, krupicu, prášok do pečiva, mlieko, citrónovú šťavu, olej a dobre premiešame. Polovicu vylejeme do vymastenej formy 30×20 cm. Pečieme pri 200°C cca 15 min..
- Počas tejto doby rozpustite maslo v hrnci a pridajte nastrúhané jablká, pridajte cukor, škoricu a podľa potreby hrozienka. Chvíľu dusíme, aby jablká zmäkli a pustili šťavu.
- Trochu vychladnúť. Vyberte prvú kôru a nalejte na ňu jablká, potom druhú časť cesta na vrch. Zarovnajte a vráťte do rúry a pečte ďalších 50 minút, kým sa pekne neupečie-test špajdlou.
Leave a Reply