
Pri prvom zahryznutí nás vráti do detstva a niektorých bezstarostných čias. Babička mala vždy dobré jedlo, bez ohľadu na to, či to bolo domáce pečivo a chlieb, obed, alebo vždy dokonale chutné koláče pripravené s veľkou láskou.
Teraz vyskúšajte aj vy starý a osvedčený recept na koláč, ktorý si obľúbite na prvé zahryznutie.
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 1 šálka cukru
- 1 šálka krupice
- 1,5 šálky mletých vlašských orechov
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky oleja
- 3 jablká
- 3 polievkové lyžice polohr.múky
- 1 vrecko prášku do pečiva
Dekorácia:
- džem alebo marmeláda
- mleté vlašské orechy
Ako sa vyrába?
- Vajcia rozšľaháme, pridáme cukor a krupicu a po každom pridaní šľaháme ďalej. Potom pridáme orechy, mlieko a olej. Priebežne šľahajte.
- Nakoniec pridáme nastrúhané jablká. Keď sa to spojí, pridáme múku s práškom do pečiva a ďalej šľaháme. Plech naolejujte a vysypte múkou.
- Zmes zalejeme a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Upečený koláč potrieme džemom a posypeme orechmi.
Dobrú chuť! Zdieľajte recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply