Zdravotná bomba, ktorá zvyšuje kompletne imunitu a lieči anémiu!

Sirup sa vyrába z plne zrelých bobúľ, ktoré sa zbierajú v septembri. Bobule čiernej ríbezle obsahujú antioxidanty, vitamíny C a E, flavonoidy, terpény a ďalšie liečivé látky, ktoré pôsobia protivírusovo, antibakteriálne a diureticky.

Dozrievajú koncom augusta a v septembri a z týchto zdravých tmavomodrých plodov sa pripravuje sirup na upevnenie zdravia. Skvelá je najmä počas sezónnych prechladnutí, chrípok a viróz.

Pomáha v boji proti horúčke, posilňovaní imunity, lieči anémiu, teda zvyšuje hladinu železa v krvi, ako aj pri celkovej slabosti organizmu, zápche a v boji proti stresu.

Bobule by sa nemali jesť surové, pretože sú toxické a môžu spôsobiť otravu. Toxicita bobúľ je tepelnou úpravou úplne zničená a sirup je úplne bezpečný na konzumáciu. Ak z receptu vynecháte zázvor, tento nápoj môžu piť aj deti.

Ingrediencie:

  • 1 kilogram zrelých bobúľ
  • 1 l vody
  • 0,75 kg cukru
  • 2 cm čerstvého koreňa zázvoru
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • 0,5 kilogramu domáceho medu

Príprava:

Bobule zalejeme vodou a varíme asi 15 minút. Odstavíme z ohňa, pridáme cukor, nastrúhaný zázvor, šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
Prikryjeme, necháme 30 minút postáť a precedíme cez sitko.

Precedenú šťavu zohrejeme do varu, pridáme med, dobre premiešame a ešte teplú nalejeme do čistých sklenených fliaš. Sirup skladujte na chladnom a tmavom mieste (možno v chladničke) a používajte ho ako sirup na riedenie.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*