Trik, s ktorým mäso nikdy nebude tvrdé, potešil nejednu gazdinku. Obed bez mäsa je takmer nepredstaviteľný a často sa vyzdvihuje zručnosť našich gazdiniek „urobiť z ničoho fenomenálne jedlo“.
Občas sa však stane, že mäso zostane tvrdé aj napriek spracovaniu a marináde, v ktorej sa uchovávalo. Existuje však jeden trik profesionálnych kuchárov, s pomocou ktorého sa vám to nestane. Totiž, mäso stačí obložiť kiwi a pred pečením nechať chvíľu odpočívať.
Prečo kiwi?
Kiwi obsahuje proteolytické enzýmy, ktoré pomáhajú rozkladať spojivové tkanivo v mäse, vďaka čomu je veľmi jemné. Ak dávate mäso do marinády, urobte všetko podľa plánu a nakoniec pridajte nakrájané kiwi hodinu alebo dve pred prípravou.
Na druhej strane je veľmi dôležité, aby mäso nebolo natierané kiwi príliš dlho, aby príliš nezmäklo. Ananás má podobný účinok.
Leave a Reply