S NASLEDUJÚCIM TRIKOM OD SKÚSENÝCH KUCHÁROV VAŠE MÄSO NIKDY NEBUDE TVRDÉ: Len vďaka 1 ingrediencii!

Trik, s ktorým mäso nikdy nebude tvrdé, potešil nejednu gazdinku. Obed bez mäsa je takmer nepredstaviteľný a často sa vyzdvihuje zručnosť našich gazdiniek „urobiť z ničoho fenomenálne jedlo“.

Občas sa však stane, že mäso zostane tvrdé aj napriek spracovaniu a marináde, v ktorej sa uchovávalo. Existuje však jeden trik profesionálnych kuchárov, s pomocou ktorého sa vám to nestane. Totiž, mäso stačí obložiť kiwi a pred pečením nechať chvíľu odpočívať.

Prečo kiwi?

Kiwi obsahuje proteolytické enzýmy, ktoré pomáhajú rozkladať spojivové tkanivo v mäse, vďaka čomu je veľmi jemné. Ak dávate mäso do marinády, urobte všetko podľa plánu a nakoniec pridajte nakrájané kiwi hodinu alebo dve pred prípravou.

Na druhej strane je veľmi dôležité, aby mäso nebolo natierané kiwi príliš dlho, aby príliš nezmäklo. Ananás má podobný účinok.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*