Prinášame vám recept na tie najlepšie veterníky, ktoré sa rozplývajú v ústach.
Ingrediencie na cesto:
- 300 ml vody
- 100 ml oleja
- 140 g hl. múky
- 1 prášok do pečiva
- 4 vajcia
Ingrediencie na náplň:
- 2 sladké smotanové pudingy (môže byť aj vanilkový)
- 1 vrecko šľahačky
- 1 maslo
Príprava:
- Vodu a olej prevaríme, počas varu pridáme múku s práškom do pečiva, rýchlo premiešame a hneď odstavíme z ohňa. Pridajte vajcia jedno po druhom a pred pridaním ďalšieho sa uistite, že je každé dobre premiešané s cestom.
- Cesto naberajte striekačkou alebo lyžicou a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch, kým pekne nevykysnú a nezískajú peknú zlatistú farbu.
- Na plnku uvaríme dva pudingy podľa návodu na vrecúšku, potom do teplého pudingu pridáme margarín izbovej teploty. Šľaháme, kým sa dobre nespojí, potom pridáme šľahačku.
- Cesto prekrojíme na polovicu a naplníme plnkou, prekryjeme a posypeme práškovým cukrom. Ak ich chceme mať mäkké, hneď po naplnení a pridaní cukru ich prikryjeme alobalom. Ak ich chcete mať chrumkavé, nezakrývajte ich alobalom.
Leave a Reply