Recept na tie najjemnejšie polievkové knedličky, ktoré sa nerozpadnú, si určite zapíšte, pretože si ho bude pýtať každý! Pomaly prichádzajú chladné dni a nie je nič krajšie ako vôňa domácej polievky s knedličkami na stole v nedeľu počas rodinného obeda.
Gazdinky sa však často sťažujú, že ich knedličky sú tvrdé a vyhýbajú sa ich príprave. Preto vám prezradíme tajomstvo profesionálnych kuchárov, s ktorým budú vždy dokonalé!
Trik skúsených kuchárov:
Ich tajomstvo vzdušných knedličiek sa skrýva v triku – najskôr oddelia bielka od žĺtkov. Potom vyšľaháme z bielkov penu a potom do nej pridáme žĺtky.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 2 lyžičky oleja
- 8 až 10 polievkových lyžíc krupice
- 2 štipky soli
Príprava:
- Oddeľte bielka a žĺtky, potom bielka vyšľaháme do peny. Potom pridajte vaječné žĺtky a premiešajte, aby sa spojili. Nalejte olej a krupicu. Jemne premiešame, zmes by mala byť hustá, ale nie príliš hustá – asi ako horúci uvarený puding. Osolíme a necháme 20 minút trochu napučať.
- Keď polievka vrie, ponorte do nej lyžicu a potom naberajte haluškovú zmes. Nenaberajte plnú lyžicu, pretože halušky budú príliš veľké. Po pridaní posledných halušiek sa varia ešte desať minút a domáca polievka je pripravená na podávanie na stôl.
Leave a Reply