Zakaždým, keď máte dilemu, čo si dať na raňajky, odborníci radia ovsené vločky. Sú skutočným meradlom zdravia!
Ak pečeň nepracuje správne, najlepšie to zbadáte, ak pociťujete chronickú únavu, ste v zlom zdravotnom stave, často cítite horkú a kovovú chuť v ústach, máte žltý povlak na jazyku…
Ak sa neustále prejedáte alebo jete nezdravé jedlá, fajčíte a pijete alkohol, užívate silné lieky, je možné, že svoju pečeň vystavíte ďalšiemu stresu. Odborníci sú si istí, že pečeň sa môže zotaviť, ak budete jesť ovsené vločky každý deň na raňajky.
Recept na kašu, ktorá zlepšuje zdravie pečene:
Ovsené vločky – 1 šálka. Ovos blokuje vstrebávanie škodlivých látok, urýchľuje vylučovanie toxínov. Uľahčuje proces trávenia. Dodáva telu potrebnú energiu.
Tekvica (očistená a nakrájaná na kocky) – 20 až 40 gramov. Obnovuje bunkové štruktúry pečene, omladzuje. Pomáha čistiť všetky orgány. Konzumácia surovej tekvice nalačno zlepšuje funkciu žalúdka a tráviaceho traktu.
Hrozienka – pol hrsti (dobre umyté a oddelené). Optimalizuje funkciu pečene, pomáha pri obnove buniek.
Mandle – podľa želania. Normalizujú pečeň.
Príprava:
Všetky ingrediencie dáme do menšieho hrnca. Pridajte vodu alebo mlieko a nechajte zovrieť. Môžete pridať aj trochu soli. Keď zovrie, odstavíme zo sporáka, prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.
Túto kašu sa odporúča variť aspoň 2 až 3 krát týždenne. Rýchlo sa vstrebáva. Dodáva ľahkosť, energiu a odstraňuje nepríjemný povlak z jazyka.
Leave a Reply