Ingrediencie:
Na zemiaky:
- 6 stredných zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na malé kocky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- paprika, cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ, sušené oregano podľa chuti
Na mäso:
- 1 kg hovädiny nakrájame na kocky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- soľ, korenie, cesnakový prášok, sušené oregano podľa chuti
- 3 lyžice masla (rozdelené)
- 4 strúčiky cesnaku, nakrájané na kocky
Na omáčku:
- 30 ml majonézy
- 1-2 polievkové lyžice čili omáčky
- 1 lyžička medu
Príprava:
- Na slané pochutiny z mäsa a zemiakov zohrejte rúru na 220 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zemiaky pokvapkáme olejom a potom korením. Pečieme 15 minút, potom obrátime a dopečieme do zlatista a do chrumkava.
- Zohrejte veľkú panvicu na strednom ohni. Do panvice pridajte 1 polievkovú lyžicu masla, aby sa roztopilo. Potom pridáme mäso nakrájané na kocky – opekáme pár minút z každej strany, kým pekne nezhnedne.
- Potom pridajte cesnak a zvyšné maslo. Mäso miešame s cesnakom niekoľko minút a vyberieme na tanier.
- Teraz zmiešame zemiaky, mäso a ochutnáme, či netreba pridať nejaké korenie. Pripravte si omáčku z majonézy, čili omáčky a medu. Prelejte ich omáčkou a vychutnajte si slané kúsky mäsa a zemiakov!
Dobrú chuť!
Leave a Reply