KAŠA, KTORÁ ZACHRÁŇUJE ŽIVOT: Čistí cievy, zabraňuje priberaniu a vzniku zhubných ochorení!

Množstvo látok, ktoré sa v tejto obilnine nachádza, posilňuje celé telo a predchádza chorobám. Reč je o pohánke. Existuje minimálne 7 dôvodov, prečo zaradiť túto obilninu do svojho jedálnička.

Čo dokáže pohánka vyliečiť:

1. Liečba vírusov a infekčných chorôb

Pohánkovú kašu lekári už dlho predpisujú pacientom trpiacim nachladnutím. Stáva sa to kvôli pozitívnemu vplyvu rutín. Rutín obnovuje steny ciev, takže sila pohánky je v medicíne už dlho známa.

2. Zlepšuje stav ciev

Rutín je taký dobrý pri posilňovaní krvných ciev, že ho farmaceutický priemysel používa na výrobu liekov. Pohánka je užitočná najmä pre ľudí trpiacich cukrovkou.

Pohánková kaša pomáha pri hemoroidoch, kŕčových žilách, srdcových a žilových patológiách. Ak nahradíte zemiaky a chlieb pohánkou, vážne si zlepšíte zdravie.

3. Lieči anémiu z nedostatku železa

Keď je v krvi nedostatok hemoglobínu, znamená to, že vaše bunky hladujú. Pohánka je bohatá na železo, preto sa odporúča ľuďom trpiacim anémiou.

V ťažších prípadoch je povinná konzumácia liekov predpísaných lekármi, ako aj strava bohatá na železo vrátane pohánky.

4. Pomoc pri chudnutí

Už dlho je známe, že pohánka sa používa ako hlavný produkt na chudnutie pri prísnych diétach. Pohánka je extrémne nízkokalorická a zdravá potravina. Ak držíte diétu, pohánková kaša je niečo, čo by ste mali raňajkovať každý deň.

5. Dokonalá výživa pre tehotné ženy

Pohánka má vysokú hladinu kyseliny listovej, ktorá je obzvlášť potrebná pre zdravie budúcej mamičky a bábätka, pretože stimuluje tvorbu krvi a robí organizmus odolnejším voči škodlivým vplyvom prostredia.

6. Zabraňuje rádioaktívnemu žiareniu

Pohánka obsahuje veľké množstvo draslíka, kyseliny listovej a ďalších stopových prvkov, ktoré odstraňujú rádionuklidy z tela, blokujú ionizujúce žiarenie a zabraňujú pôsobeniu škodlivých prírodných faktorov.

7. Prevencia rakoviny

Odborníci prisahajú, že pohánka môže zabrániť vzniku zhubných ochorení. Vyváženosť a užitočnosť chemického zloženia robí z pohánky jednu z najpreferovanejších odporúčaných lekármi v boji proti rakovine.

Recept na pohánkovú kašu:

  • Potrebné: voda, soľ, pohánková múka

Príprava:

Na sporák dáme zovrieť osolenú vodu. Keď zovrie, odstavíme zo sporáka a pridáme pohánkovú múku. Miešame, kým nezískame hladkú zmes.

Do tejto kaše môžete pridať syr, smotanu, jogurt, iné semienka (vlašské orechy, tekvicové semienka, slnečnicové semienka) alebo si môžete pripraviť sladkú kašu pridaním medu, hrozienok atď.

Zaujal vás článok? Zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*