Famózny marinovaný steak so zázvorovo-mrkvovým pyré: Všetci si pochutia!

Ingrediencie:

  • 1 kg mäsa na steak
  • 3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 kg mrkvy, olúpaná a nakrájaná na koliečka
  • 1 malá cibuľa, nahrubo nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice strúhaného zázvoru
  • ½ lyžičky soli a korenia
  • ¼ šálky koriandra nahrubo nasekaného
  • ½ šálky kuracieho vývaru alebo vody
  • Limetková kôra

Postup:

  1. V plytkej miske zmiešame limetkovú šťavu, mletý cesnak, sójovú omáčku a olivový olej. Vložte steak do misky a otočte ho, aby ste ho obalili v marináde. Zakryte plastovým obalom a vložte do chladničky na 2 hodiny.
  2. Na mrkvové pyré zmiešajte mrkvu, cibuľu, nasekaný cesnak, zázvor, soľ, kurací vývar a toľko vody, aby ste zakryli zeleninu do hrnca. Mrkvovú zmes priveďte do varu a znížte teplotu na var. Pokračujte vo varení asi 30 minút, alebo kým mrkva nezmäkne.
  3. Mrkvu sceďte a tekutinu vylejte. Uvarenú mrkvovú zmes spolu s koriandrom vložte do kuchynského robota a spracujte, kým nebude hladká. Ochutnajte na dochutenie, v prípade potreby pridajte soľ a korenie. Steak vyberte z marinády a nechajte pri izbovej teplote asi 20 minút postáť.
  4. Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu na stredne vysokú teplotu. Položte steak na rozpálený gril/panvicu a pečte asi 4 minúty. Steak otočte a grilujte ďalšie 3-4 minúty, kým steak nebude stredne prepečený. Nechajte steak odpočívať 5 minút a potom ho nakrájajte na tenké plátky.
  5. Grilovaný steak podávajte na pyré so zázvorom a mrkvou. Ozdobte ho limetkovou kôrou.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento super recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*