Francúzsky čokoládový krém: DOKONALOSŤ!

Upečený čokoládový krém je hustý a má v sebe espresso, ktoré len zvýrazňuje jeho chuť. Francúzsky čokoládový krém s kávou je francúzsky dezert, ktorý sa datuje do 17. storočia.

Pôvodne sa puding piekol v zdobených porcelánových pohároch, ale dnes sa zvyčajne pečie v mafinových formách. Tento dekadentný dezert sa podáva vychladený, vybratý z formy, v ktorej sa piekol.

Ingrediencie:

  • 453 g sladkej smotany na šľahanie
  • 1 čajová lyžička prášku na espresso
  • 120 g tmavej čokolády nasekanej nadrobno
  • 4 veľké žĺtky
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • štipka soli
  • Šľahačka, na servírovanie

Recept na pečený čokoládový krém:

  1. Rúru rohrejeme na 160 C. Pripravíme si formu na pečenie muffinov, natrieme maslom.
  2. V strednom hrnci na strednom ohni vyšľaháme hustú smotanu s espresso práškom a varíme na miernom ohni za občasného miešania asi 10 minút. Keď vrie, odstavte z ohňa a pridajte nasekanú čokoládu. Nechajte čokoládu jednu minútu odstáť, potom šľahajte, kým sa čokoláda nerozpustí, nebude hladká a úplne premiešaná.
  3. V strednej miske vyšľaháme žĺtky, cukor a soľ, kým sa nespoja. Počas šľahania prilievame zmes horkej čokolády a sladkej smotany do žĺtkovej zmesi a šľahajte, aby sa spojila. Krém prelejte cez sitko do naberačky, aby ste odstránili prípadné hrudky. Formu na muffiny naplníme krémom, na vrchu necháme trochu miesta.
  4. Vložte do rúry. Pečte, kým okraje nestuhnú, 35 až 45 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke 30 minút. Formu s krémom zakryte hliníkovou fóliou a vložte do chladničky, kým nevychladne a nestuhne, asi 3 hodiny. Vyberieme z formy a na vrch natrieme šľahačku na podávanie.

Vychutnajte si francúzsky čokoládový krém s kávou!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*