Mak sa v slovenskej kuchyni používa od nepamäti a jedná sa o jednu z najobľúbenejších surovín. Svojou typickou chuťou sa nezaprie, a preto mnoho ľudí makové dezerty vyhľadáva a preferuje pred ostatnými.
Ak patríte medzi túto skupinu, potom iste často doma pripravujete najrôznejšie sladkosti a dezerty práve s obsahom maku. Až nabudúce dostanete chuť na sladké, pripravte si tieto vynikajúce makové rezy a nebudete ľutovať!
Potrebujeme:
Zloženie cesta:
6 vaječných bielkov
3 lyžice kokosového mlieka
3 lyžice cukru
vanilková aróma
5 lyžíc mletého maku
10 lyžíc múky
15 g prášku na pečenie
5 lyžíc mlieka
Zloženie krému:
4 žĺtky
vanilková aróma
1 vrecúško vanilkového pudingu v prášku
500 ml mlieka
6 lyžice cukru
250 g masla
Zloženie polevy:
100 g tmavej čokolády
1 čajová lyžička oleja
Postup prípravy sa nachádza na druhej strane >
Leave a Reply