Ani si neuvedomujete, aký silná je táto pochutina: Znižuje riziko Alzheimerovej choroby až o 50 percent!

Jedna hrsť denne chráni mozog pred rozpadom a chráni nervový systém. Symptómy Alzheimerovej choroby zahŕňajú stratu pamäti, problémy so sústredením a pomalšie myslenie a obzvlášť ohrození sú ľudia nad 50 rokov.

Riziko získania tohto ochorenia možno znížiť zavedením iba jednej potraviny do bežnej stravy. Vlašské orechy majú neskutočnú silu znižovať riziko a zmierňovať príznaky demencie a Alzheimerovej choroby.

Výskumy dokázali, že tento orech je veľmi silným prírodným liekom. Vlašské orechy obsahujú množstvo špecifických živín, ktoré zohrávajú kľúčovú úlohu pri posilňovaní zdravia mozgu.

Sú bohaté na fytochemikálie a minerály – vrátane polyfenolov a mastných kyselín – ktoré znižujú zápal a oxidačný stres v tele, povedala Sian Porter, výskumná konzultantka.

Vlašské orechy môžu dokonca znížiť agregáciu bielkovín v mozgu, ktorá je spojená s Alzheimerovou chorobou. „Pravidelné mlsanie vlašských orechov môže byť prospešné aj pri ochrane pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a vysokým krvným tlakom,“ dodáva.

“Existuje stále viac dôkazov, ktoré ukazujú prepojenie medzi črevom a mozgom a ako môže výber potravín ovplyvniť kognitívne funkcie, náladu a súvisiace stavy a choroby, ako je demencia a depresia,” povedal Porter.

“Existuje pozitívny vzťah medzi orechmi, najmä konzumáciou vlašských orechov, a kognitívnym zdravím” Vitamíny a minerály nachádzajúce sa vo vlašských orechoch znižujú zápalové procesy a chránia nervovú membránu.

Taktiež stredomorská strava má “okrem vlašských orechov” pozitívne účinky aj na zdravie mozgu, aby udržala zdravie mozgu a zároveň obmedzila riziko kognitívneho poklesu.

Ľudia, ktorí ju dodržiavajú, môžu podľa vedcov znížiť riziko Alzheimerovej choroby až o 53 %.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*