“Je celkom samozrejmé hovoriť o tom, čo musíme zo stravy odstrániť. Poďme však na druhú stranu a spýtajme sa: čo by sme mohli pridať do stravy na posilnenie imunity?
Inými slovami, je možné zbaviť sa rakoviny? Ak ju vyhladujeme?“ pýta sa doktor William Lee. Rakovina je choroba, ktorá v poslednom čase prináša najviac úmrtí.
Hoci sa na výskum špičkových technológií každoročne vynakladajú miliardy dolárov, zdá sa, že nedokážeme nájsť liek na túto chorobu.
Často sa zamýšľame nad tým, čo by sme mali vylúčiť zo stravy, aby sme predišli vzniku rakoviny: rafinovaný cukor, spracované potraviny atď.
To je pravda, ale možno by sme mali urobiť niečo iné. Čo keby sme mohli do stravy pridať nejaké jedlo, ktoré je schopné zničiť rakovinu?
Mal na mysli prírodné sily, ktoré sú ukryté v bunkách živej potravy, ktoré nám dokážu poskytnúť maximum živín a poraziť rakovinu.
V 90 až 95 % všetkých prípadov je rakovina spôsobená podmienkami prostredia, nie genetikou. Spomedzi nich je 30 až 35 % výsledkom nesprávnej výživy.
Matka príroda nás obdarila množstvom alkalických produktov, ktoré majú schopnosť zastaviť tvorbu zhubných buniek.
Toto sú niektoré z potravín, ktoré hladujú rakovinu a zabraňujú jej prosperovaniu:
- Jablká (kyslá odroda)
- Čučoriedky
- Brusnice
- Paradajka
- Kyslá kapusta
- Cesnak
- Bazalka
- Cibuľa čierna
- Tymián
- Zázvor
- Karfiol
- Surová mrkva (mrkvová šťava)
- Brokolica
- Kapustnica
- Kel
- Citrón
- Grapefruit
- Fazuľa
- Špenát
- Peper
- Tekvicové semiačka
- Strukoviny
- Olivový olej
- Shiitake huby
- Orechy
- Mandle
- Avokádo
- koriander
- Ľanový olej
- Morská soľ
- Spirulina
- Olej z čiernej rasce.
Je povinné vylúčiť mäso, mliečne výrobky, výrobky obsahujúce cukor, sladké ovocie, výrobky s vysokým glykemickým indexom (cestoviny, biele pečivo, ryža atď.)
Výskumníci v oblasti rakoviny sa domnievajú, že obmedzenie kalórií je pre uzdravenie kľúčové. Naopak, obezita alebo nadbytok kalórií vedie k zrýchlenému deleniu a rastu buniek.
Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply