Červená cibuľa a cesnak sú dve z najzdravších potravín, ktoré nesmú chýbať vo vašom jedálnom lístku. Ak chcete do svojho jedálnička zaviesť portorické jedlo sofrito, prinášame recept:
Sofrito sa používa ako korenie do jedál, ako je dusené mäso, fazuľa a ryža.
Ingrediencie:
- 2 zelené papriky; 1 červená paprika; 3 stredné paradajky; 4 hlavy cibule; 3 stredné hlavy cesnaku; zväzok koriandra; zväzok petržlenu; 1 lyžica himalájskej soli; 1 lyžica čierneho korenia.
Spôsob prípravy:
- Cibuľu, cesnak, paradajky a papriku očistíme a potom všetko vložíme do mixéra, aby sme ich pomleli. Pridáme petržlenovú vňať a koriander a ešte trochu pomelieme. Potom pridajte korenie a zmes vložte do pohára.
Nádobu sofrita uchovávajte v chladničke. Takto pripravené Sofrito sa môže používať štyri dni, potom sa skazí.
Leave a Reply