NAJJEDNODUCHŠÍ SPÔSOB ako predísť cukrovke je NEJEŠŤ toto jedlo: Najlepšia rada od lekára!

Kontrolujete si pravidelne hladinu glukózy v krvi? Diabetes je choroba tohto storočia a pacienti, ktorí majú zvýšenú hladinu cukru v krvi, by toto jedlo nemali jesť

Cukrovka 2. typu je ochorenie, ktoré je spojené s mnohými problémami životného štýlu, vrátane vysokého krvného tlaku, ktorý sa často nazýva „tichý zabijak“.

Aj keď genetické faktory môžu ovplyvniť našu náchylnosť k cukrovke, je tu dobrá správa. Včasné zavedenie niektorých kľúčových zmien v stravovaní môže znížiť riziko, ale aj rozvoj samotného ochorenia.

Endokrinológovia odhaľujú, ktoré potraviny sú také škodlivé, že môžu spôsobiť cukrovku:

Potravinou číslo 1, ktorá spôsobuje cukrovku, je podľa endokrinológov:

Rafinovaný cukor

„Nadmerná konzumácia sladkých jedál a nápojov môže viesť k inzulínovej rezistencii, kľúčovému faktoru rozvoja cukrovky,“ vysvetľuje doktorka Marija Tereza Anton, MD, endokrinologička a pedagogička. riziko cukrovky.” “, hovorí.

Dr. Rekha Kumar, MD, endokrinológ a hlavný lekár Found súhlasí, najmä pokiaľ ide o nápoje sladené cukrom, ako sú ovocné šťavy a limonády. “Majú vysoký obsah kalórií a cukru, často fruktózy, čo je verzia cukru odolná voči inzulínu.”

„Pravidelné vychutnávanie si sladkých pochúťok alebo potravín s vysokým obsahom sacharidov môže zvýšiť hladinu cukru v krvi, čím sa zvyšuje stres na inzulínovú odpoveď tela,“ hovorí doktor Anton a dodáva, že kľúčom je striedmosť, rovnako ako veľkosť porcie.

Odmeranie jedla, vypitie veľkého pohára vody pred jedlom a pomalé žuvanie je niekoľko užitočných spôsobov, ako zastaviť prejedanie.

Rafinovaný cukor možno nájsť vo všetkom od konzervovaného ovocia a mliečnych dezertov až po balené pečivo. Ak máte chuť na sladké, vezmite si to správne ovocie, ktoré bude znamenať veľký rozdiel, pokiaľ ide o zdravie.

Cukor sa nachádza aj v šalátových dresingoch, omáčkach, ktoré neustále používame na zvýraznenie chuti mäsa.

Sacharidy

“Vyhýbanie sa potravinám, ako je biely chlieb, sladké obilniny a vyprážané jedlá, môže prispieť k celkovému zdraviu a pomôcť zvládnuť riziko cukrovky,” hovorí doktor Anton.

Čo jesť namiesto toho?

Zvýšte príjem čerstvej zeleniny, vlákniny a chudých bielkovín. Ku každému jedlu si dajte misku čerstvého sezónneho šalátu.

Čo ešte môžeme urobiť pre zníženie cukru?

„Aktívne svaly lepšie spracovávajú cukor,“ hovorí doktor Anton a dodáva, že týždenne by ste mali mať 150 minút aktívneho tréningu a týždenne 75 minút intenzívneho tréningu.

Môže to byť: beh, turistika alebo cyklistika.

Kľúčom k zníženiu hladiny cukru v krvi je strava a cvičenie, ako aj obmedzenie stresových situácií a aktívny spánok.

“Chronický stres a nedostatok spánku môžu ovplyvniť hladiny hormónov a prispieť k inzulínovej rezistencii,” hovorí, “takže holistický prístup k zdraviu je nevyhnutný na prevenciu cukrovky a podporu celkovej dlhovekosti.”

Pomôcť môžu aj doplnky stravy – najmä vitamín D a horčík. Hoci Dr Anton odporúča konzultovať s lekárom skôr, ako začnete užívať akékoľvek nové lieky alebo doplnky.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*