KARDIOLÓG OTVORIL SVOJU CHLADNIČKU! Teraz je jasné, čo vám nesmie chýbať, a čo musíte okamžite vyhodiť!

Známy kardiológ ukázal, čo všetko uchováva v chladničke a zistil, ktoré potraviny udržujú srdce zdravé. Kardiovaskulárne ochorenia sú stále najčastejšou príčinou úmrtí na celom svete.

Ich vývoj do značnej miery ovplyvňuje spôsob života, ktorý vedieme, čo zahŕňa najmä výživu. Čo jesť, aby sme sa postarali o najdôležitejší a najsilnejší sval v našom tele?

Známy poľský kardiológ, doktor Krzistof J. Filipiak, prezradil, ktoré potraviny treba zaradiť do jedálnička a ktoré treba okamžite vylúčiť, ukázal svoju chladničku.

Potraviny, ktoré nesmú chýbať v chladničke

Ak chceme znížiť riziko srdcových ochorení, čerstvá zelenina musí byť súčasťou každodenného jedálnička, upozornil kardiológ. “Snažím sa mať v chladničke vždy čerstvé paradajky, uhorky a papriky.

Musím sa však priznať, že si často dávam hotové zeleninové šaláty s krátkou trvanlivosťou, ktoré kupujem v miestnych potravinách. Najradšej mám šalát nakrájaný zeler s hrozienkami, mrkvou a pórom.

Na jeseň a v zime si často kupujem šťavu z kyslej kapusty v jednorazových fľašiach. Je to skutočná vitamínová bomba,“ povedal odborník na srdce.

Pri ovocí lekár odporučil striedmosť a prezradil, ktoré ovocie má najradšej. “Ovocie je dovážané, vyžaduje si dôkladné umytie a má oveľa menej priaznivý glykemický index ako zelenina.

Všetko ovocie podporuje srdce, no nezabúdajte sa poobzerať po čerstvom a sezónnom. Aj keď, musím sa priznať, niekedy mi to nejde odolať hroznu. Taktiež v mimosezóne rád kupujem špargľu, artičoky a zeler,“ povedal kardiológ.

Potraviny, ktoré by ste mali okamžite vybrať z chladničky

Zelenina a ovocie by mali byť základom zdravej výživy. Existujú však aj produkty, ktoré by sa mali okamžite odstrániť. Ide o potraviny, ktoré kupujeme zo zvyku.

Zdanlivo sú neškodné, no ak ich konzumujeme vo veľkom množstve a pravidelne, môžu nám veľmi ublížiť, zvyšujú riziko srdcovo-cievnych a iných ochorení.

“Dnes už určite vieme, že nám škodia vysoko spracované potraviny. V prvom rade sú to vysoko spracované mäsové výrobky a výrobky konzervované veľkým množstvom soli či cukru.

Syrom v baleniach sa vyhýbam. Obľúbené mám kozie jogurty, povedal lekér.

“Diéta” ​​pre srdce – 5 tipov od kardiológa

Výživu, ktorá prospieva nášmu kardiovaskulárnemu systému, možno podľa lekárov zredukovať na päť hlavných rád. “Tieto návyky sú vlastne veľmi jednoduché, a preto vám odporúčam, aby ste sa s nimi zoznámili.

Odporúčam ich všetkým svojim pacientom a nielen im,” povedala lekár.

  1. Jedzte veľa zeleniny vo všetkých podobách, trochu menej ovocia. Používajte sezónne ovocie, je jednoducho najzdravšie.
  2. Obmedzte sladké a veľmi slané výrobky, vyhýbajte sa tučnému mäsu a nezabúdajte ani na ryby.
  3. Snažte sa jesť jedlá v menších porciách a častejšie.
  4. Vyhnite sa nadmernej konzumácii alkoholu, aj keď pohár červeného vína k večeri nie je zlý nápad. Vychutnajte si čiernu kávu, čaj, horkú čokoládu.
  5. Pamätajte, že všetko, čo je jednoduchšie a menej spracované, je zdravšie. Tmavý chlieb je lepší ako biely. Po jedle sa prejdite, pretože fyzická aktivita je veľmi dôležitá.

Bol článok užitočný? Zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*