Naučte sa variť domácu polievku s kuracími rezancami, ktorú si zamiluje každý. Domáca polievka bývala v nedeľu na obed nepostrádateľná. Pred hlavným jedlom sa vždy podávala slepačia polievka s rezancami, polievka s haluškami či paradajková polievka.
Nie je náročná na prípravu a nepotrebujete mať žiadne kulinárske skúsenosti a my vám prinášame aj najlepší recept na pravú domácu slepačiu polievku.
Ingrediencie:
- 1 kura (možno použiť aj časti podľa želania)
- 1 cibuľa
- 1 petržlen
- 2 mrkvy
- 1 koreň zeleru
- 1 zväzok petržlenu
- domáce rezance
Príprava:
- Nakrájajte cibuľu na polovicu a potom ju opečte na sporáku. Odložte bokom. Ak ste si kúpili celé kura, nakrájajte ho na kúsky a ak použijete len časti, dajte celé kúsky do hrnca. Podlejeme vodou a soľou. Potom do hrnca s mäsom pridáme cibuľu a varíme, kým mäso nezmäkne.
- Potom do polievky pridáme celú očistenú mrkvu, zeler a petržlen. Prikryte, znížte oheň a pokračujte vo varení, kým zelenina nezmäkne.
- Potom polievku preceďte, pridajte nakrájané mäso, mrkvu a potom rezance. Varte ešte niekoľko minút, potom na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply