Pripravte si aj vy túto dobrotu, príprava je úplne jednoduchá a chuť skutočne fantastická.
Potrebujete:
Na cesto:
- 200 g práškový cukor
- 4 ks žĺtok
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- 200 g polohrubá múka
- sneh zo 4 ks bielkov
Na krém budeme potrebovať:
- 250 g jemného tvarohu
- 1 lyžice práškového cukru
- 2 kelímky šľahačka 33%
- 2 bal. stužovač šľahačky
- Práškový cukor podľa chuti
- Marhule z konzervy a marhuľový džem.
Postup:
- Najprv si vymiešame žĺtky s cukrom do peny, počas miešania pridáme olej a mlieko. Nakoniec zamiešame múku a tuhý sneh z bielkov.
- Cesto následne vylejeme na vymastený a múkou vysypaný klasický veľký plech a upečieme pri 180 stupňoch.
- Upečenú piškótu pokvapkáme šťavou z marhúľ, natrieme marhuľovým džemom a naukladáme menšie kúsky narezané, odkvapkané marhule.
- Vyšľaháme si dobre vychladenú smotanu. Do šľahačky vmiešame tvaroh, ktorý sme si zmiešali s cukrom a naztrieme navrch.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Leave a Reply