Ingrediencie:
- 200 g čokolády
- 200 ml sladkej smotany
- 250 g smotanového syra
- 60 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 120 g cukru
- 60 g polohr.múky
- 35 g kukuričného škrobu
- 35 g kakaa
- 5 g prášku do pečiva
Postup:
- Čokoládu nasekáme nadrobno, potom zmiešame so sladkou smotanou. Varíme, kým sa suroviny dobre nespoja a čokoláda sa neroztopí. Smotanový syr vyšľaháme s práškovým cukrom, potom pridáme 2/3 čokoládovej zmesi, ktorú sme si pripravili a prešľaháme.
- Oddeľte žĺtky a bielka, potom vyšľaháme bielka so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nám nevznikne tuhšie cesto. Potom pridajte vaječný žĺtok a znova všetko dobre premiešajte mixérom.
- Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a všetko jemne premiešame. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a potom zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 10 minút. Potom teplé zrolujeme a prikryjeme utierkou, necháme vychladnúť.
- Rozbaľte roládu a potom natrite náplň. Znova zrolujte a zabaľte do pergamenového papiera, potom vložte do chladničky stuhnúť. Roládu ozdobíme zvyšnou plnkou a podávame.
Leave a Reply