Recept na čokoládovú roládu, ktorá vás očarí svojou chuťou!

Ingrediencie:

  • 200 g čokolády
  • 200 ml sladkej smotany
  • 250 g smotanového syra
  • 60 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 60 g polohr.múky
  • 35 g kukuričného škrobu
  • 35 g kakaa
  • 5 g prášku do pečiva

Postup:

  1. Čokoládu nasekáme nadrobno, potom zmiešame so sladkou smotanou. Varíme, kým sa suroviny dobre nespoja a čokoláda sa neroztopí. Smotanový syr vyšľaháme s práškovým cukrom, potom pridáme 2/3 čokoládovej zmesi, ktorú sme si pripravili a prešľaháme.
  2. Oddeľte žĺtky a bielka, potom vyšľaháme bielka so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nám nevznikne tuhšie cesto. Potom pridajte vaječný žĺtok a znova všetko dobre premiešajte mixérom.
  3. Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a všetko jemne premiešame. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a potom zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 10 minút. Potom teplé zrolujeme a prikryjeme utierkou, necháme vychladnúť.
  4. Rozbaľte roládu a potom natrite náplň. Znova zrolujte a zabaľte do pergamenového papiera, potom vložte do chladničky stuhnúť. Roládu ozdobíme zvyšnou plnkou a podávame.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento super recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*