Určite ste už aspoň raz kúpili pagáčiky v pekárni. Toto chrumkavé pečivo je skvelým návrhom na raňajky alebo večeru a odporúčame vám, aby ste si ich pripravili doma.
Namiesto lístkového cesta použite obyčajné cesto, do ktorého pridajte aromatický tvrdý syr a slaninu. Tieto dve ingrediencie dodávajú koláčikom špeciálnu chuť a sme si istí, že uspejete na prvý pokus.
Ingrediencie:
- 2 šálky hl. múky
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
- 2 lyžičky cukru
- štipka soli
- 250 g syra čedar
- 2 vajcia
- 80 g masla
- 100 g slaniny
- 100 ml mlieka
Postup:
- V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a cukor. Všetko dobre premiešame, potom pridáme nastrúhané ľadové maslo a dobre premiešame. Potom pridáme nastrúhaný syr čedar s opraženou a nakrájanou slaninou. Všetko premiešame.
- Rozšľaháme mlieko a vajcia, potom nalejeme do cesta a vymiesime. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a trochu prehnetieme, potom ho rozvaľkáme pomocou valčeka. Pohárom vydlabte okrúhle tvary.
- Koláčiky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a rozpusteným maslom a potom pečieme vo vyhriatej rúre na 220°C asi 20 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply