S cestovinovým šalátom budete mať na stole chutnú prílohu. Je rýchly a dresing mu dodáva chuť. Recept na cestovinový šalát môžete upraviť podľa želania.
Základom sú cestoviny a v tejto obmene získate ľahkú prílohu s aromatickým dresingom. Cestovinový šalát je vhodný aj pre vegetariánov ak je vyrobený podľa tohto postupu!
Ingrediencie na šalát:
- 450 g cestovín podľa vlastného výberu
- 130 g nasekanej papriky
- 130 g cukety nakrájanej na tenké plátky
- 130 g cherry paradajok
- 40 g nadrobno nakrájanej cibule
- 30 g nasekaných feferóniek
- 130 g zmiešaných olív
- 130 g strúhaného tvrdého syra
- 130 g čerstvého syra podľa vašej chuti
- 40 g čerstvej petržlenovej vňate alebo bazalky
Na dresing:
- 40 ml vínneho octu
- 1/2 lyžičky morskej soli plus viac podľa chuti
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
- 60 ml extra panenského olivového oleja
Postup:
Na cestovinový šalát priveďte do varu hrniec s osolenou vodou. Pridajte cestoviny a varte do mäkka, 6 až 10 minút (odporúčaný čas varenia skontrolujte na obale). Scedíme a dobre prepláchneme pod studenou vodou.
Kým sa cestoviny varia, pripravte si polevu: Primiešajte vínny ocot, soľ, papriku, oregano a olivový olej, dobre premiešajte. Scedené a umyté cestoviny pridáme do dresingu a dobre premiešame.
Vmiešame papriku, cuketu, paradajky, jarnú cibuľku, feferónky, olivy, tvrdý syr, čerstvý syr podľa vášho výberu a bylinky. V prípade potreby pridajte soľ a korenie.
Odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Leave a Reply