Bravčové rolované mäso je výborným návrhom na obed, ale aj na slávnostný stôl. Takto pripravené bravčové mäso môžete podávať so zemiakmi a sezónnym šalátom. Mňamka!
Ingrediencie:
- 1,2 kg bravčového mäsa
- 100-130 g slaniny
- 1 cibuľa
- 300 g húb
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
- Mäso pozdĺžne rozrežte tak, kým ho úplne „neotvoríte“. Mäso na niekoľkých miestach narežeme, potom prikryjeme priehľadnou fóliou a rozklepeme.
- Potom odstráňte priehľadnú fóliu, pridajte soľ a korenie. Korenie dobre rozotrite a mäso nechajte bokom. Nakrájanú slaninu opražíme na suchej panvici, potom ju vyberieme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Ak treba, podlejeme trochou oleja, a keď cibuľa zmäkne, pridáme nakrájané huby. Keď sú huby hotové, pridajte prelisovaný cesnak a premiešajte.
- Na mäso poukladáme slaninu a potom pridáme hubovú plnku. Zviňte a zviažte kuchynskou šnúrkou a potom vložte do naolejovanej formy alebo pekáča.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 90 minút.
Leave a Reply