Žiaľ, v náhlych horúčavách nemôžeme nechať zrelé jahody dlho odpočívať, pretože začnu ešte viac hniť. Jahody po zbere nevydržia veľmi dlho, rýchlo začnu hniť.
Je tu však super metóda, pomocou ktorej dokážeme nazbierané jahôdky uchovať dlho čerstvé a nemusíme sa báť, že medzi nimi na druhý deň len ťažko nájdeme neporušené a zdravé plody.
Tu je spôsob
Vo veľkej mise zmiešame 8 šálok vody s 1 šálkou octu a v tejto zmesi umyjeme jahody. V tejto zmesi necháme pár minút postáť.
Jahody vyberte z vody pomocou sitka na cestoviny, potom ich opatrne utrite dosucha papierovou utierkou alebo suchou handričkou.
Zachováte si tak nielen ich čerstvosť, ale zabijete aj baktérie usadené na ovocí.
Zdieľajte tento tip aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply