Pri mäsovej roláde môžeme zvoliť rôzne druhy mäsa, od bravčového, hydiny až po hovädzinu. V receptoch ich skvele môžeme obmieňať, pričom ostatné ingredience ostanú zachované.
Dnes vám predstavíme skvelý recept na domácu chutnú hovädziu roládu.
Ingrediencie:
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 400 ml paradajkového pretlaku
- 200 g syra
- 100 ml bieleho vína
- 3 lyžice strúhanky
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 vajcia
- 1 cibuľu
- Oregano, bazalku, petržlen a soľ
Postup:
- Mäso zatiaľ nechajte byť a pripravte si náplň. Zmiešame nastrúhaný syr, pretlačený cesnak, nakrájaná cibuľa, ďalej tiež vajíčka a tiež bylinky podľa chuti. Rozhodne s nimi nešetrite. Majú vplyv ako na farbu, tak lahodnosť výsledného pokrmu.
- Teraz si pripravte mäso: Narežte ho tak, aby ste vytvorili väčší, pokiaľ možno obdĺžnikový kus, ktorý bude všade rovnako vysoký.
- Len ho osoľte a potom ho hneď pomažte náplňou. U kratšieho okraja nechajte asi 2 centimetre prázdne, inak plochu mäsa pomažte celú.
- Prichádza fáza balenie, kedy je potrebné aby ste boli opatrní a náplň vám zbytočne nepadala von a výsledná roláda mala ten správny tvar. Aby držal aj pri pečení, je na mieste použiť mäsiarsky špagát, ktorým ju zaviažete do výsledného tvaru.
- Položte rolády do zapekacej misy, zmiešajte paradajkový pretlak a víno a polejte touto zmesou roládu. Zvyšok nalejte na dno zapekacej misy.
- Tú zabaľte do alobalu a potom dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte po dobu asi 90 minút. Následne rúru otvorte, zložte alobal, polejte roládu výpekom a znovu vráťte, tentoraz už odkrytú do rúry, kde dopäkejte 30 minút.
- Následne môžete servírovať.
Leave a Reply