Rýchle a lahodné: Kuracie rezne obalé v syre.

Kuracie mäso je veľmi obľúbenou potravinou najmä pre svoju jednoduchú prípravu. V dnešnej uponáhľanej dobe je rýchlo uvarené a zároveň lahodné jedlo prakticky nutnosťou.

Pokiaľ vám už dochádzajú nápady, prinášame vám inšpiráciu. Vyskúšajte náš recept ešte dnes. Ponúkame vám recept na kuracie rezeň v syrovom kabátiku.

Príprava je skutočne veľmi jednoduchá a zvládne ju v pohode aj kuchár – začiatočník. Pokrm je vhodný ako na obed, tak na večeru, alebo dokonca do obloženej bagety.

Ingrediencie:

  • 60 dkg kuracích pŕs
  • 10 dkg tvrdého syra nastrúhaného najemno
  • 2 vajcia
  • 3 rozotreté strúčiky cesnaku
  • hladká múka (na obalenie podľa potreby)
  • strúhanka (na obalenie podľa potreby)
  • mlieko podľa potreby
  • obľúbené korenie či bylinky podľa chuti

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte, nakrájajte na plátky, narežte okraje a zľahka naklepte. Mäso okoreňte podľa svojich zvyklostí. Vajcia rozšľahajte s mliekom a štipkou soli, pridajte rozotrený cesnak a strúhaný syr. Zmes dobre premiešajte.

Tipy

  1. Ak sa vám zdá syrové cestíčko príliš husté, prilejte trochu mlieka. V opačnom prípade zahustite hladkou múkou. Ak máte neznášanlivosť cesnaku, nahraďte ho napr. pažítkou.
  2. Pripravené mäso obaľte najskôr v múke, potom v syrovej zmesi a nakoniec v strúhanke. V panvici dobre rozpáľte olej a vložte obalené mäso.
  3. Vymažte dozlatista po oboch stranách. Podávajte so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom. Skvelá je aj čerstvá či rozpečená bageta a domáci dip. Dobrú chuť.

Nezabudite sa o recept podeliť aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*