Toto je obyčajný šalát, ktorý zoštíhľuje, bráni rakovine, šetrí srdce, čistí pokožku a znižuje cukor!
Tajomstvá sily tohto šalátu:
Charakteristickým znakom uvarenej mrkvy je, že zvyšuje cukor. Toľko diabetikov bolo vycvičených, aby sa o tento výživový poklad úplne pripravili.
Takto sa tento šalát stáva liekom pre chorých! Kapusta má veľa úžasných vlastností, pre ktoré nie je taká známa. Všetky jej benefity si však môžeme vychutnať len vtedy, ak ju budeme jesť surovú.
Uvarená stráca svoju silu. Preto uprednostňujte surovú v šaláte. Mrkva by nemala byť rozvarená. Keďže kapusta ženy nadúva, často si myslia, že spôsobuje zadržiavanie tekutín a vyhýbajú sa jej.
Ale v skutočnosti je to chyba. Kapusta má nasledujúcu zvláštnu vlastnosť: prvé 2 dni vás nafúkne a potom vyženie všetky prebytočné tekutiny pri čistení tela.
Šalát môžete skombinovať aj s kúskami feferoniek alebo štipľavou paprikou , ak nemáte hypertenziu, tak môžete spaľovať tuk (štipľavá paprika je lipolytická) pridajte kurkumu, ktorá je tiež protirakovinová a antidiabetická (alebo kari, pretože obsahuje kurkumín ).
Čierne korenie v prášku alebo zrnách (pretože aktivuje pankreas) pridajte bylinky a arómy podľa vlastného výberu, čím neuberiete z jeho chuti a liečivej sily!
Čo obsahuje kapusta?
Kapusta obsahuje sulforafan, fytochemikáliu, ktorá podľa štúdií chráni telo pred voľnými radikálmi. Voľné radikály sú zodpovedné aj za vznik rakoviny.
Ďalšie látky, ktoré sa v kapuste nachádzajú v hojnom množstve, sú indoly. Indoly pomáhajú a „zúčastňujú sa“ rôznych metabolických procesov a tým pomáhajú predchádzať chronickým ochoreniam, kapusta je tiež výborným zdrojom vitamínov ako C a K.
Nevyhnutné pre zrážanlivosť krvi, pričom vo vnútri kapusty nájdeme okrem vitamínu B6 aj dostatok vlákniny.
Ďalej obsahuje kyselinu listovú, ktorá prispieva k plynulému fungovaniu nervového systému, mangán a tiež omega-3 mastné kyseliny, ktorým sa pripisujú rôzne vlastnosti, ako je dobrá činnosť srdca a antihypertenzíva.
Čo obsahuje mrkva?
Je to úžasná povzbudzujúca potravina pre tých, ktorí sa cítia slabí a depresívni, trpia stresom a zotavujú sa z choroby. Chráni tepny a posilňuje imunitný systém. Tiež bojuje proti infekciám.
Systematická konzumácia jednej mrkvy denne výrazne znižuje riziko cievnej mozgovej príhody u žien, ale aj polovičné riziko vzniku rakoviny pľúc aj u pravidelných fajčiarok.
V mnohých vedeckých výskumoch bolo dokázané, že mrkva zastavuje rast rakovinových nádorov. Vykazuje mimoriadnu aktivitu a účinnosť pri rakovine pľúc a pankreasu, ktoré sú spôsobené fajčením.
Výrazne znižuje šance na rozvoj očných ochorení, ako je šedý zákal a makulárna degenerácia. Vytvára peknú čistú a žiarivú pleť a zároveň bojuje proti akné. Je fotoprotektívna.
Znižuje cholesterol v krvi. Reguluje funkčnosť čriev a zároveň bojuje proti zápche a hnačke. Zmierňuje zadržiavanie tekutín a v kombinácii s kapustou zoštíhľuje.
Posilňuje zdravie ľudí trpiacich artritídou a dnou. Chráni a vyživuje srdce a obehový systém.
Čo obsahuje zeler?
Zeler bojuje s obličkovými kameňmi, pomáha zmierňovať zápalové ochorenia močového mechúra, ale aj infekcie močových ciest.
Zlepšuje činnosť pečene a obličiek a zároveň zlepšuje sexuálne funkcie. Trochu zeleru zvyšuje energiu, zlepšuje chuť do jedla, pôsobí močopudne a laxatívne.
Terapeutické vlastnosti
- zeler, pomáha pri hojení rán a prispieva k snahe schudnúť. Zabraňujú ateroskleróze a normalizujú metabolizmus.
Podeľte sa o článok aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply