Vyrástli sme na palacinkách, pretože vždy, keď v chladničke nič nebolo, robili sa najľahšie. Potrebujete len pár lacných surovín a dajú sa pripraviť so slanými alebo sladkými plnkami.
Dnes existuje veľa rôznych receptov na palacinky a akokoľvek jednoducho sa pripravujú, stále existujú koláče, vďaka ktorým budú chutnejšie.
Pri príprave zmesi na palacinky si treba dať pozor na ingrediencie a najdôležitejšie je mlieko. V ďalšom texte si prečítajte, ktoré mlieko je najlepšie na prípravu a ako ho môžete nahradiť.
Plnotučné mlieko
Obsahuje asi 3,5 % tuku, vďaka čomu sú palacinky mäkké. Tuk v mlieku pomáha rovnomerne rozložiť teplo, a preto získajú krajšiu farbu a rovnomerne sa vyprážajú.
Odstredené mlieko
Odstredené mlieko je dobrou voľbou pre tých, ktorí si strážia príjem kalórií. Takéto palacinky budú menej kalorické, ale budú vďaka tomu vzdušné.
Nízkokalorické mlieko
Nízkotučné mlieko je kompromisom medzi plnotučným a odstredeným mliekom. Zachováva dostatok tuku na zlepšenie štruktúry palaciniek, ale má menej kalórií.
Kokosové mlieko
Vďaka kokosovému mlieku majú palacinky lepšiu chuť a vôňu. Je vhodný aj pre vegánov alebo tých, ktorí majú intoleranciu na laktózu.
Pri jeho užívaní je dôležité brať do úvahy obsah tuku. Aby boli palacinky vzdušnejšie, môžete ich zmiešať s trochou vody.
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko je výbornou voľbou pre ľudí s intoleranciou laktózy alebo alergiou na mliečnu bielkovinu. Okrem použitia kokosového a mandľového mlieka dáva špeciálnu chuť.
Mandľové mlieko je redšie ako zvyčajne, takže môžete pridať trochu múky alebo škrobu, aby ste dosiahli požadovanú hrúbku cesta.
Sójové mlieko
Sója je bohatá na bielkoviny a je vhodná pre tých, ktorí hľadajú alternatívu kravského mlieka. Použite ho, keď chcete trochu hustejšie cesto na palacinky.
Podeľte sa o článok aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply