Suroviny:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- pol vrecúška prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakao
- 4 lyžice múky
Krém:
- 2 žĺtky
- 5 g želatíny
- 50 ml mlieka
- 10 dkg cukru
- 50g bielej čokolády
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl šľahačky
Na ozdobenie:
- 6 dkg mliečnej čokolády
Postup:
- Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, jemne premiešame.
- Opatrne pridáme sneh a premiešame tak, aby nám sneh nespadol. pečieme v predhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 30 minút.
- Zmiešame žĺtka s polovicou cukru, zalejeme mliekom a pridáme aj nastrúhanú bielu čokoládu. Začneme variť na nízkej teplote za stáleho miešania, do krémova. Odstavte zo sporáka a necháme vychladnúť.
- Želatínu rozpustíme v troche vody a vmiešame vlažný krém.. Dáme do chladničky na 30 minút, potom primiešame mascarpone.
- Šľahačku vyšľaháme so zvyšným cukrom a primiešame do krému.. Krém natrieme na piškótový plát. Čokoládu rozpustíme, ochladíme na vlažnú a pokvapkáme vrch koláča alebo urobíme celú polevu (pridajte v tomto príprade viac mliečnej čokolády), závisí podľa vašej chuti. Dajte na 1 hodinu do chladničky a nakrájajte.
Leave a Reply