Urobte rebrá v štýle reštaurácie s polevou, vďaka ktorej sa vám prilepia na prsty. Rebrá môžu byť vyrobené z rôznych druhov mäsa, ale v tomto recepte sa používajú bravčové rebrá.
Ak máte radi bravčové mäso, možno budete chcieť pripraviť aj bravčovú rolku s bylinkami a cesnakom. Tu je návod, ako pripraviť rebrá!
Ingrediencie:
- 1,5 kg bravčových rebier
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička feferónky
- 1 lyžička práškového cesnaku
- 1 čajová lyžička prášku z červenej cibule
- 1 lyžička sladkej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 250 ml barbecue omáčky
Príprava:
- Rúru vyhrejeme na 150 stupňov. Zmiešajte hnedý cukor, bežný cukor, štipľavú papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, sladkú papriku, 2 lyžičky soli a korenie.
- Rebierka položte na kus fólie dostatočne veľký, aby sa dal prehnúť a utesniť, potom položte na plech. Na vrch rebier posypeme zmesou korenia. Alobal obtočíme okolo rebier a pevne uzavrieme, aby pri pečení nevytiekla šťava.
- Pečieme, kým mäso nezmäkne a dá sa vidličkou ľahko oddeliť od kostí, asi 2 hodiny. BBQ omáčku zohrejte v malej panvici na strednom ohni. Vyberte rebrá z rúry a otvorte fóliu.
- Odstráňte ich z fólie a nalejte šťavu, ktorá sa nahromadila do barbecue omáčky, a potom premiešajte, aby sa spojila. Omáčku ďalej dusíme, kým nezhustne, asi 7 minút.
- Rozohrejte grilovaciu panvicu na strednom ohni. Rebrá nakrájajte na kúsky s 1 kosťou. Všetko natrieme omáčkou. Položte ich na gril a grilujte, kým sa neobjavia stopy po grile, niekoľko minút na každej strane.
- Potrite znova barbecue omáčkou a odstráňte z tepla a potom podávajte.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply