Zelené fazuľky na zimu, bez konzervantov! Vždy som to takto robila a bez výnimky zostali lahodne čerstvé!

Ak aj vy máte radi zelené fazuľky, mohol by vás zaujať jednoduchý recept nižšie, ktorý som sama našla na internete a už roky ho používam k veľkej spokojnosti rodiny.

Takto uskladniť zelené fazuľky na zimu bez konzervačných látok: vezmite zelené fazuľky, odrežte koniec a po umytí ich nasekajte. V hrnci prevaríme vodu, pridáme soľ a ocot, ktorých pomer si určíme podľa chuti – cieľom je, aby šťava bola príjemne kyslá.

Počkajte, kým zovrie, potom pridajte zelenú fazuľku a po opätovnom uvarení varte ďalšie 3 minúty a potom vložte do čistých zaváracích pohárov.

Ďalšia várka zelených fazúľ môže samozrejme ísť do šťavy (keď opäť vrie) a tak ďalej! Keď skončíme s poslednou várkou fazule, nalejeme horúci vývar do zaváracích pohárov a priskrutkujeme vrchnáky.

Potom dusíme vo veľkom hrnci 25 minút, podlievame teplou vodou. Robíme to so všetkými porciami a v podstate máme hotovo.

Nezabudnite zdieľať, aby to zvládli aj vaši priatelia!

Pôvodný recept: Angéla Zsuzsanna Gotriánné Arany.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*