Dnes vás pozývam na ľahký šalát plný šťavnatých paradajok s aromatickými bylinkami. Celé to dokonale ladí s jemne kyslastým osviežujúcim dresingom na báze olivového oleja s citrónovou šťavou a vínnym octom.
Červená cibuľa mu dodáva chrumkavosť. Paradajkový šalát sa bude hodiť nielen ku grilovaným jedlám, ale aj k mnohým pečeným mäsám, najmä k hydine. Tento šalát výborne chutí aj podávaný s kuskusom.
Ingrediencie:
- 500 g zrelých malinových paradajok
- štvrtina malej červenej cibule
- pár vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate
- hrsť lístkov čerstvej bazalky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička vínneho octu
- soľ korenie
Recept:
- 1. Paradajky dôkladne umyjeme, potom ich nakrájame na menšie kúsky, zbavíme ich prípadného stvrdnutia. Nakrájané paradajky som dala do misky.
- 2. Červenú cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska a pridáme k nakrájaným paradajkám.
- 3. Nasekajte lístky bazalky a petržlenovú vňať a pridajte ich k paradajkám.
- 4. Olivový olej skombinujte s citrónovou šťavou a vínnym octom. Dochutíme soľou a korením. Výslednou omáčkou zalejeme šalát. Dôkladne premiešame a ihneď podávame.
Leave a Reply