Šalát z mladej kapusty: Z ľahko dostupných surovín si ho pripravíte za pár minút. Šalát z mladej kapusty s mladou mrkvou a aromatickým kôprom je úžasná kombinácia chutí. 

Šalát dokonale dochutí pridanie repkového oleja, vínneho octu a trochy cukru. K večeri aj grilovaným jedlám sa hodí šalát z mladej kapusty s mrkvou a kôprom. Je svieža, ľahká a zároveň plná chuti a vône.

Najlepšie chutí pár hodín po zmiešaní všetkých ingrediencií. Šalát vydrží dlho čerstvý a v chladničke ho možno skladovať v uzavretej nádobe až 5 dní.

Ingrediencie:

  • 1 malá hlávka mladej kapusty (cca 500 g)
  • 2 mladé malé mrkvy (120 g)
  • 1 malý zväzok kôpru
  • 1 lyžička cukru
  • pol lyžičky soli
  • štipka soli
  • 3 lyžice vínneho octu (alebo citrónovej šťavy)
  • 6 polievkových lyžíc repkového oleja

Postup:

  • 1. Kapustu zbavte vonkajších listov, potom kapustu nakrájajte nadrobno a odstráňte tvrdé časti.
  • 2. Nakrájanú kapustu dáme do misy. Medzitým si umyjem a olúpem mrkvu a nastrúham na strednom strúhadle. Kôpor umyjem, osuším a nasekám nadrobno.
  • 3. Do misy s nastrúhanou kapustou pridáme nasekaný kôpor a nastrúhanú mrkvu. Pridám olej a vínny ocot. Šalát podľa chuti dochutíme cukrom, korením a soľou.
  • 4. Dôkladne premiešame a dáme do chladničky asi na 1 hodinu, kým sa šalát nepremieša. Podávam ako prílohu k večeri.

Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*