Šalát dokonale dochutí pridanie repkového oleja, vínneho octu a trochy cukru. K večeri aj grilovaným jedlám sa hodí šalát z mladej kapusty s mrkvou a kôprom. Je svieža, ľahká a zároveň plná chuti a vône.
Najlepšie chutí pár hodín po zmiešaní všetkých ingrediencií. Šalát vydrží dlho čerstvý a v chladničke ho možno skladovať v uzavretej nádobe až 5 dní.
Ingrediencie:
- 1 malá hlávka mladej kapusty (cca 500 g)
- 2 mladé malé mrkvy (120 g)
- 1 malý zväzok kôpru
- 1 lyžička cukru
- pol lyžičky soli
- štipka soli
- 3 lyžice vínneho octu (alebo citrónovej šťavy)
- 6 polievkových lyžíc repkového oleja
Postup:
- 1. Kapustu zbavte vonkajších listov, potom kapustu nakrájajte nadrobno a odstráňte tvrdé časti.
- 2. Nakrájanú kapustu dáme do misy. Medzitým si umyjem a olúpem mrkvu a nastrúham na strednom strúhadle. Kôpor umyjem, osuším a nasekám nadrobno.
- 3. Do misy s nastrúhanou kapustou pridáme nasekaný kôpor a nastrúhanú mrkvu. Pridám olej a vínny ocot. Šalát podľa chuti dochutíme cukrom, korením a soľou.
- 4. Dôkladne premiešame a dáme do chladničky asi na 1 hodinu, kým sa šalát nepremieša. Podávam ako prílohu k večeri.
Dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply