Ochrana čriev, obličiek a mozgu? Siahnite po „čiernom zlate“ a pocítite rozdiel!

Čierne ríbezle, známe a oceňované po stáročia, sú skutočným pokladom prírody. Nie nadarmo sa mu hovorí „čierne zlato“. Toto nenápadné ovocie je bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré z neho robia skutočného spojenca nášho zdravia.

Čierne ríbezle sú oceňované po celom svete už po stáročia. Premieňame ho na džemy, zaváraniny a šťavy a jeho neoceniteľné vlastnosti z neho robia mimoriadne cenné ovocie pre naše zdravie.

Obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, ktoré podporujú regeneráciu pokožky a pečene, znižujú cholesterol a posilňujú imunitu. Čierna ríbezľa, ktorá sa často nazýva „čierne zlato“, prináša nášmu telu mnoho výhod.

Posilnite si imunitu a zlepšite trávenie čiernymi ríbezľami

Čierne ríbezle sú bohaté na vitamín C, polyfenoly, antokyány a antioxidanty. Sú zodpovedné za jej mimoriadne vlastnosti, ktoré posilňujú imunitný systém a chránia pred vznikom chorôb, vrátane rakoviny.

Dôležité sú aj listy čiernych ríbezlí, ktoré majú protizápalové vlastnosti. Podporujú liečbu prechladnutia a infekcií:

Vysoký obsah vitamínu C a antioxidantov robí z čiernych ríbezlí cenného spojenca v boji proti prechladnutiu a chrípke. Posilňujú imunitný systém a urýchľujú proces rekonvalescencie.

Zmierňujú gastrointestinálne problémy:

Čierne ríbezle majú relaxačný účinok na hladké svalstvo tráviaceho traktu, čím zmierňujú bolesti brucha a plynatosť. Pektíny, ktoré obsahujú, regulujú činnosť čriev a podporujú trávenie.

Urýchľujú vylučovanie toxínov:

Nálev z listov čiernych ríbezlí pôsobí močopudne a prečisťujúco. Pomáhajú odstraňovať škodlivé produkty metabolizmu a toxíny z tela.

Čierne ríbezle zmierňujú príznaky migrény tým, že rozširujú cievy a znižujú bolesť. Antioxidanty, ktoré obsahuje, chránia štruktúry mozgových buniek a minimalizujú oxidačný stres, ktorý prispieva k rozvoju Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby.

Zlepšujú tiež pamäť a kognitívne schopnosti.

Chránia mozog: 

Antioxidanty obsiahnuté v čiernych ríbezliach chránia mozgové bunky pred oxidačným poškodením, ktoré môže spomaliť rozvoj neurodegeneratívnych ochorení.

Podporuje funkciu obličiek:

Pravidelná konzumácia čiernych ríbezlí alebo produktov z nich môže znížiť riziko obličkových kameňov. Zlúčeniny, ktoré obsahuje, pomáhajú odstraňovať z tela kyselinu močovú a šťaveľovú.

Starajú sa o váš zrak:

Vitamín A a antokyány obsiahnuté v čiernych ríbezliach priaznivo ovplyvňujú váš zrak a chránia pred vznikom očných chorôb, ako je napríklad šedý zákal.

Čierne ríbezle: Pre lepší cholesterol a zdravú pokožku

Čierne ríbezle obsahujú pektín, ktorý znižuje hladinu cholesterolu v krvi a znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Antioxidanty, ktoré obsahuje, chránia kožné bunky pred oxidačným poškodením, spomaľujú proces starnutia a zlepšujú elasticitu pokožky.

Znižuje hladinu cholesterolu:

Pektíny obsiahnuté v čiernych ríbezliach sa viažu na LDL („zlý“) cholesterol a uľahčujú jeho odstraňovanie z tela.

Starajú sa o pokožku:

Antioxidanty chránia kožné bunky pred škodlivými účinkami voľných radikálov, spomaľujú proces starnutia a zlepšujú pevnosť pokožky.

Posilňuje vlasy a nechty:

Vitamíny a minerály obsiahnuté v čiernej ríbezli vyživujú vlasy a nechty, vďaka čomu sú pevnejšie a pružnejšie. Čierna ríbezľa si vďaka svojim jedinečným vlastnostiam zaslúži označenie „čierne zlato“.

Jeho pravidelná konzumácia podporuje zdravie čriev, obličiek, mozgu a celého organizmu. Zaraďte ho do svojho jedálnička a uvidíte, koľko benefitov toto výnimočné ovocie prináša.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*