Najlepší koláč z tekvice Hokkaido: Jednoduchý a rýchly recept, ktorý si zamilujete!

Ingrediencie:

  • 1 menšia tekvica Hokkaido
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 2 vajcia
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • Štipka soli
  • Voliteľné: vanilkový extrakt, hrozienka, orechy

Postup:

  1. Príprava tekvice: Tekvicu Hokkaido očistite, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kocky. Tekvicu nemusíte šúpať, jej šupka je jedlá a mäkká.
  2. Varte tekvicu: Kocky tekvice varte v mierne osolenej vode, kým nezmäknú (asi 15-20 minút). Potom sceďte a nechajte vychladnúť.
  3. Predhrejte rúru: Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech na pečenie s papierom na pečenie alebo ho vymažte maslom a vysypte múkou.
  4. Mixujte tekvicu: Vychladnutú tekvicu rozmixujte do hladka.
  5. Pripravte cesto: V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli.
  6. Zmiešajte mokré ingrediencie: V inej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, pridajte olej a prípadne vanilkový extrakt.
  7. Spojte všetko dohromady: Postupne pridávajte tekvicové pyré do vajíčkovej zmesi a nakoniec vmiešajte suché ingrediencie, kým nevznikne hladké cesto. Ak chcete, pridajte hrozienka alebo nasekané orechy.
  8. Pečenie: Cesto nalejte do pripraveného plechu a pečte v predhriatej rúre 30-40 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.
  9. Chladenie a podávanie: Nechajte koláč úplne vychladnúť pred krájaním. Môžete ho posypať práškovým cukrom alebo podávať so šľahačkou.

Užite si tento jednoduchý a chutný koláč z tekvice Hokkaido!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*