Wuzetka bola kedysi hitom stolov. Lepší a jednoduchší recept na ňu neexistuje!

Wuzetka je dezert, ktorý sa preslávil v celom Poľsku, no najmä vo Varšave, kde sa s ním zaobchádza ako s jedným zo symbolov mesta.  Týmto určite ohromíte svojich blízkych. Pozrite si recept.


Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka polohr.múky
  • 4 polievkové lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Plnka

  • 400 ml smotany 30%
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 100 g ríbezľového džemu
  • 1 šálka čokoládovej polevy

Príprava:

  1. Pripravíme si piškótu: oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme dotuha, pričom medzitým pridáme cukor. Na konci šľahania pridáme do peny žĺtky, pričom stále miešame.
  2. Do zmesi pridáme prášok do pečiva a preosiatu múku (postupne) a kakao. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Piškótu pečieme pri teplote 180 stupňov C asi 25 minút. Hotovú piškótu odložíme nabok vychladnúť.
  3. Dobre vychladená smotana 30%. vyšľaháme dotuha, na záver pridáme cukor. Vychladnutú piškótu rozdelíme na dve časti: jednu natrieme ríbezľovým džemom, potom pridáme šľahačku a celé prikryjeme druhou piškótovou vrstvou.
  4. Všetko polejeme čokoládovou polevou. Hotovú wuzetku vložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*