Katarzyna Bosacka odporúča svoj recept na vývar. Jedna zložka je veľmi prekvapivá.

Slepačia polievka je jedlo, ktoré pozná každý – klasika poľskej kuchyne, ako stvorená na zahriatie a posilnenie organizmu.

Katarzyna Bosacka, známa novinárka a odborníčka na zdravý životný štýl, sa podelila o svoj unikátny recept na vývar, ktorý obsahuje jednu prekvapivú ingredienciu. Pozrite sa, čo Bosacka pridáva do vývaru, aby bol skutočným liekom na prechladnutie!

Vývar je nenahraditeľnou pohodlnou potravinou v mnohých poľských domácnostiach – zahreje, zasýti a zároveň pomáha v boji proti prechladnutiu a slabosti.

Hoci každý má svoju verziu tejto klasickej polievky, recept Katarzyny Bosackej vyniká jedným prekvapivým doplnkom, vďaka ktorému je pre zdravie ešte cennejšia.

Bosacka, známa svojím prístupom k zdravému stravovaniu, prezrádza, ako jedna nezvyčajná ingrediencia dokáže vylepšiť vlastnosti vývaru a dodať mu jedinečnú chuť.

Recept na vývar podľa Katarzyny Bosackej

Vývar podľa receptu Katarzyny Bosackej je polievka, ktorá je nielen chutná, ale aj plná zdravotných vlastností. Jeho tajomstvom je pridanie zázvoru, ktorý dodá vývaru mimoriadnu vôňu a umocní jeho protizápalové a hrejivé účinky.

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracieho mäsa (stehná, krídelká) alebo hovädzieho mäsa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 zeler
  • 1 pór
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 15 g zázvoru (koreň)
  • 1 bobkový list
  • 5 gulôčok nového korenia
  • 5 g kurkumy
  • štipka soli a korenia
    petržlen

Príprava:

Umyte mäso a ošúpte zeleninu. Mrkvu, petržlen, zeler a pór nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu prekrojte na polovicu a opečte ju na suchej panvici, kým jemne nezuhoľnieva – vývar tak získa hlbšiu chuť. Zázvor ošúpeme a nakrájame na plátky.

Vložte mäso do veľkého hrnca, pridajte zeleninu, cibuľu, cesnak, zázvor, bobkový list, nové korenie a kurkumu (ak používate). Všetko zalejeme studenou vodou, aby suroviny pokryli (asi 3 litre).

Vývar varte na veľmi miernom ohni asi 2-3 hodiny. Dôležité je, aby vývar bublal len jemne – tým bude číry a plný chuti. Počas varenia odstráňte všetky nečistoty, ktoré sa objavia na povrchu.

Na konci varenia vývar dochutíme soľou a korením podľa chuti. Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať viac zázvoru alebo cesnaku.

Hotový vývar precedíme cez sitko, aby sme odstránili zeleninu a mäso. Podávame horúce, s cestovinou, knedľou alebo ryžou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prečo sa oplatí pridávať zázvor do vývaru?

Zázvor je ingrediencia, ktorá nielenže dodáva vývaru jedinečnú, korenistú chuť, ale zvyšuje aj jeho zdravotné benefity.

Zázvor, známy pre svoje protizápalové a hrejivé vlastnosti, pomáha bojovať proti prechladnutiu, zmierňuje príznaky bolesti hrdla a nádchy a podporuje imunitný systém.

Prídavok zázvoru robí z vývaru skutočný elixír zdravia – ideálny pre chladné jesenné a zimné dni, keď telo potrebuje dodatočnú podporu.

Tipy:

Výber mäsa: môžete použiť hydinové aj hovädzie mäso – v závislosti od vašich chuťových preferencií. Zmes rôznych druhov mäsa bude fungovať najlepšie, pretože dodá vývaru hlbšiu chuť.

Experimentujte s prídavkami: okrem zázvoru môžete do vývaru pridať ďalšie zdravotné ingrediencie, ako je kurkuma, klinčeky alebo sušené huby, aby ste obohatili jeho chuť a nutričnú hodnotu.

Vývar od Katarzyny Bosackej výborne chutí s vaječnými rezancami, sypanými haluškami alebo malými haluškami. Môžete pridať aj obľúbenú zeleninu alebo kúsky mäsa z vývaru, aby bol sýtejší.

Slepačia polievka je jedlo, ktoré zostáva obľúbené v poľských domácnostiach, no vďaka malým zmenám a doplnkom mu môžete dať nový, jedinečný charakter.

Recept Katarzyny Bosackej je dokonalým príkladom toho, ako môže jednoduchá ingrediencia, akou je zázvor, obohatiť klasický recept a dodať mu ďalšie zdravotné vlastnosti.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*