Skvele sa hodí na palacinky, ale dá sa použiť aj do fit dezertov či nízkokalorických koláčov. Skvelá bude aj v tyčinkovej verzii. Skyr, tradičný islandský syr, sa odlišuje od ostatných mliečnych výrobkov vďaka vysokému obsahu bielkovín.
Aj malá porcia poskytuje značné množstvo potrebných bielkovín, čo je prospešné pre ľudí, ktorí sa venujú športu a dodržiavajú zdravú výživu.
Ingrediencie:
- 70 g kryštálového želé,
- 400 g skyr,
- 100 g horkej čokolády s obsahom kakaa min. 90 percent
Príprava:
- Želé rozpustíme v 150 ml vody. Odložte nabok vychladnúť. Zahusťujúce želé (ale musí začať poriadne hustnúť) so skyrom po dávkach.
- Zmes vylejeme do tortovej formy s dĺžkou 22 cm. Najlepší je silikónový, no ak chcete, prikryte ho ďalšou fóliou. Odložte na noc, aby stuhla. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
- Hmotu skyr nakrájajte na kúsky a namočte do čokolády. Položte na mriežku na pečivo alebo papier na pečenie.
Dobrú chuť!
Leave a Reply