Tento koláč podávala moja teta k meninám. Všetci sa hádali o posledný kúsok!

Moja teta sa niekedy prekonáva, keď vymýšľa nové zákusky. Nedávno všetkých potešila senzačným koláčom s tvarohovou plnkou.


Ingrediencie:

Kakaové cesto:

  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky polohr. múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 plochá lyžička prášku do pečiva

Bielková časť:

  • 4 bielky
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky zemiakovej múky
  • štipka soli
  • 1 plochá lyžička prášku do pečiva

Krém:

  • 250 g jemného smotanového syra alebo tvarohu
  • 400 ml smotany 30%
  • 3/4 šálky cukru
  • 5 lyžičiek želatíny

Spôsob prípravy:

Začnite s kakaovým cestom. Vajcia vyšľaháme s cukrom, kým nebudú nadýchané a svetlé. Počas miešania postupne pridávame múku, kakao a prášok do pečiva.

Prejdite na bielkovú časť. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridajte prášok a múku a dôkladne premiešajte vareškou. Cesto by malo byť jednotné.

Formu s rozmermi cca 17 × 27 cm vystelieme papierom na pečenie. Najskôr nalejeme kakaové cesto a potom bielkovú časť. Pomocou lyžice spojte cesta, pričom časti zmesi premiešajte. Vložte do rúry predhriatej na 170 stupňov Celzia na 40 minút.

Upečený a vychladnutý koláč prerežeme na dve vrstvy. Želatínu zalejte niekoľkými lyžicami vriacej vody a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Pred pridaním by mala byť tekutá a vlažná. Vychladnutú smotanu nalejeme do misky a vyšľaháme dotuha s cukrom.

Do nej pridáme smotanový syr a želatínu, všetko premiešame. Nalejeme zmes na koláč, prikryjeme druhou časťou a môžeme posypať kakaom alebo ozdobiť podľa seba.

Odložte na 3-4 hodiny, najlepšie cez noc. Po tejto dobe je kláč hotový. Vychutnajte si ho!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*