Citrónový krémeš, ktorému nikto neodolá!

Ingrediencie na cesto:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 10 dkg cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 18 dkg bravčovej masti
  • 0,7 dl mlieka (dosť na to, aby sa cesto ľahko natiahlo)
  • 7 lyžíc marhuľového džemu

Na krém

  • 3 dl mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 20 dkg masla
  • 20 dkg práškového cukru
  • 1 citrón (alebo 2 menšie)

Navyše:

  • 1 lyžica práškového cukru

Príprava:

  1. Múku rozdrobte s tukom, potom pridajte prášok do pečiva. V strede múčnej zmesi urobte jamku a rozbite do nej vajíčko, prisypte cukor a cca. 0,5 dl mlieka.
  2. Vymiesime na hladké cesto, ak treba, pridáme ešte trochu mlieka. Potom ho rozdeľte na 4 rovnaké časti.
  3. Časť cesta rozvaľkáme, položíme na plech a potrieme 3-4 lyžicami marhuľového džemu. Potom vyvaľkáme ďalšiu časť cesta a prikryjeme ju.
  4. Popichajte vidličkou a cca. Pečieme 7-8 minút pri 180 stupňoch. To iste potom urobíme aj ďalšími 2 časťami.
  5. Kým sa cesto pečie, uvaríme mlieko s pudingovým práškom. Keď je hotový, primiešame trochu masla, aby sa chladnutím nestal kožovitým.
  6. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a vytlačenú citrónovú šťavu. Keď nám puding vychladne, vmiešame doň maslovo-citrónový cukor.
  7. Medzi dva páry upečených plátov rozotrieme krém a vrch posypeme práškovým cukrom.Pred krájaním nechajte cez noc odpočívať.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*