Škorica je protijed na rakovinu, cholesterol, bolesti zubov, artritídu, prechladnutie a mnoho ďalších chorôb! Ukážeme vám, ako ho použiť ako liek!

Chutná, jemne voňajúca bylinka je známa už dlho a často sa používa ako kuchynské korenie. Pozornosť si zaslúžia aj jeho vedecky dokázané priaznivé účinky na zdravie a zoznam je prekvapivo dlhý.

Štúdie napríklad ukázali, že môže prispieť k udržaniu rovnováhy medzi sacharidmi a cukrami v tele. Škorica má vďaka trom proteínom podobný účinok ako inzulín.

Len štvrť čajovej lyžičky škorice denne môže znížiť riziko vzniku metabolického syndrómu o 10-30 percent. Je tiež známe, že zlepšuje trávenie, povzbudzuje chuť do jedla a posilňuje žalúdok.

Poznáme tri druhy škorice. Najkvalitnejšia je cejlónska škorica, nasleduje čínska a nakoniec malabarská. Predáva sa v dvoch formách, mletá a celá.

Ochorenie srdca

Zmiešaný med a škoricu treba ráno natrieť na chlieb namiesto džemu alebo džemu. Znižuje hladinu cholesterolu v srdci a cievach a chráni pred infarktom.

Tí, ktorí ho už zažili, môžu jeho pravidelnou konzumáciou predísť ďalšej. Med a škorica obnovujú pružnosť ciev, zmierňujú dýchavičnosť a zvyšujú tepovú frekvenciu.

Artritída

Tí, ktorí trpia týmto ochorením, by mali každý deň – ráno a večer – rozmiešať 2 lyžice medu a 1 lyžičku škorice v pohári teplej vody. Ak pijete tento nápoj pravidelne, môžete sa dokonca zbaviť chronickej artritídy

. Z 200 pacientov, ktorí sa zúčastnili skúšok na univerzite v Kodani, 73 malo úplnú úľavu od bolesti. Do mesiaca boli pacienti, ktorí sa nemohli hýbať, schopní chodiť bez bolesti.

Zápal močového mechúra

V pohári vlažnej vody rozpustite 2 lyžice medu a 1 lyžicu škorice. Konzumáciou nápoja možno odstrániť zápaly močového mechúra a močových ciest.

Nadúvanie

Štúdie v Indii a Japonsku ukázali, že med a škorica zabraňujú tvorbe plynov v tráviacom procese.

Imunitný systém

Každodenná konzumácia medu a škorice posilňuje imunitný systém, chráni ľudský organizmus pred vírusmi a baktériami a predchádza vírusovej infekcii.

Med má vysoký obsah železa a vitamínov a jeho pravidelná konzumácia posilňuje biele krvinky v boji proti vírusom a baktériám.

Cholesterol

Zníženie vysokej hladiny cholesterolu – o 10 % za dve hodiny – sa dosiahlo u pacientov, ktorí vypili 2 lyžice medu rozpusteného v 2 dl teplej vody a 3 lyžičky škorice.

Pri použití tejto metódy trikrát denne sa vylieči aj pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Doterajšie testy ukazujú, že pôvodný med, aj keď je konzumovaný samostatne – na dennej báze – zabraňuje zvýšeniu hladiny cholesterolu.

Bolesť zubov

Zmes jedného dielu škorice a 5 dielov medu treba naniesť trikrát na bolestivý zub a bolesť zmizne.

Choroby kože

Med a škoricu možno použiť na všetky typy zápalov kože. Aj na ekzémy a pásový opar. Naneste hmotu na poškodenú pokožku.

Prechladnutie

Pre tých, ktorí majú časté prechladnutia, by mali konzumovať 3x denne po dobu troch dní 1 lyžicu 1/4 lyžice škorice zmiešanú s vlažným medom. Môže sa použiť na liečbu prechladnutia a chronického kašľa a tiež na čistenie priedušnice a priedušiek.

Žalúdok

Med a škorica odháňajú žalúdočné neduhy a chránia pred vznikom žalúdočných vredov. Konzumácia lyžice škorice a 2 lyžíc medu pred jedlom zabraňuje tvorbe nadmernej žalúdočnej kyseliny aj po ťažších jedlách.

Chudnutie

Každé ráno vypite malú šálku škoricového medu 1/2 hodiny pred raňajkami (na lačný žalúdok) a večer pred spaním. Chudnutie sa dá dosiahnuť jeho pravidelnou konzumáciou.

Chrípka

Španielski vedci dokázali, že med obsahuje prírodné látky, ktoré ničia kmene chrípky.

Vred

Jedna lyžica škorice by mala byť zmiešaná s tromi lyžicami medu. Výsledná hmota sa má aplikovať na vred pred spaním a ráno sa umyť teplou vodou. Po týždňovom kurze vred zmizne.

Dlhovekosť

Ťažkosti spojené so starobou možno zmierniť pravidelnou konzumáciou čaju z medu a škorice. 4 lyžice medu a 1 lyžicu škorice uvarte v 3 pohároch vody. Odporúča sa konzumovať 1/4 pohára tohto čaju 3x denne.

Rakovina

Nedávny výskum v Japonsku a Austrálii ukázal, že dokáže účinne liečiť rakovinu kostí, žalúdka a čriev. Ľudia trpiaci týmito chorobami by mali konzumovať jednu lyžicu medu a jednu lyžicu škorice trikrát denne po dobu jedného mesiaca.

Chronická únava

Cukor nachádzajúci sa v mede pomáha udržiavať fyzickú kondíciu. Mobilnejší boli pacienti staršej vekovej skupiny, ktorí konzumovali med a škoricu v pomere 1:1

Doktor Milton, ktorý tieto výskumy robil, tvrdí, že lyžica medu a malá lyžička škorice rozmiešaná vo vode a konzumovaná niekoľkokrát denne, ale hlavne o 15:00 (keď fyzické sily začínajú ubúdať), obnovuje telo vitalitu do týždňa.

Zápach z úst

Zápach z úst sa dá predísť ranným výplachom ústnej dutiny medom a škoricou rozmiešanou v teplej vode. Poskytuje svieži dych na celý deň.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*