Krémová, mrkvová polievka s chrumkavým cícerom. Ľahká, výživná a neskutočne chutná!

Krémová polievka plná chuti z mrkvy a pečeného cíceru je receptom na zdravú a chutnú večeru pre celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 1 kg mrkvy
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého kmínu
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru

Pečený cícer:

  • 400 g cíceru – uvareného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sladkej papriky

Na podávanie:

  • 2 čajové lyžičky tahini pasty – na ozdobu,
  • 1 pita

Spôsob prípravy:

  1. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu som nakrájala na plátky. Do hrnca nalejem olivový olej alebo rastlinný olej a pridám zeleninu.
  2. Všetko orestujem a po chvíli pridám prelisovaný cesnak, soľ, korenie a kmín. Chvíľu podusím, potom zeleninu zalejem vývarom a na miernom ohni povarím.
  3. Uvarený cícer (alebo scedený cícer z konzervy) dáme do misy. Pridám olivový olej, rascu, soľ a sladkú papriku. Dôkladne premiešam a prenesiem plech.
  4. Pečieme 10 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Časť sladkej papriky môžete nahradiť feferónkou alebo čili, ak máte radi výrazné, jemne korenisté chute.
  5. Uvarenú mrkvu a cibuľu vložte do mixéra. Rozmixujem na zamatový krém. Ak je zmes príliš hustá, po častiach pridávam vývar, v ktorom sa varila mrkva.
  6. Hotovú polievku nalejeme do hlbokých tanierov alebo misiek a posypeme pečeným cícerom. Pridám sezamovú tahini pastu, ozdobím petržlenovou vňaťou a podávam s pita chlebom.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*